Panika u Luvru: Muškarac nožem nasrnuo na vojnika uzvikujuću “Alahu akbar”, uslijedila pucnjava (VIDEO)

Prema informacijama koje su medijima dostavili svjedoci ovog incidenta, napadač je bio naoružan nožem, ali je francuski ministar spoljnih poslova potvrdio da je mačeta oružje kojim je nasrnuo na vojnika. Identitet napadača još nije poznat, a policija vjeruje da je djelovao sam i da je namjeravao da izvrši teroristički napad. Zbog sumnjivog ponašanja uhapšena je još jedna osoba

Danas ispred Luvra (Foto: Youtube/Printscreen)

Jedan francuski vojnik pucao je danas na čovjeka koji je nosio “sumnjivu torbu” i sa njom pokušao da uđe u čuveni pariski muzej Luvr.

Francuska policija saopštila je da je napadač prilikom napada na vojnika uzvikivao “Alahu akbar” (Bog je veliki), kao i da je u pucnjavi teže povrijeđen.

Prema prvim informacijama, vojnik je posumnjao da se u torbi nalazi bomba.

Šef pariske policije je izjavio da u torbi koju je nosio nije bilo eksploziva, prenosi Rojters.

Prema informacijama koje su medijima dostavili svjedoci ovog incidenta, napadač je bio naoružan nožem, ali je francuski ministar spoljnih poslova potvrdio da je mačeta oružje kojim je nasrnuo na vojnika.

List “Figaro” piše da je napadač zapravo pokušao da uđe u podzemni tržni centar u neposrednoj blizini muzeja, dok je BBC, pozivajući se na podatke francuske televizije RTL TV, prenio da je napadač nasrnuo na vojnika, koji ga je potom upucao.

Nekoliko francuskih medija saopštilo je da je napadač pogođen u obje noge, dok su drugi objavili da je upucan u stomak.

Kako prenosi “Blic”, identitet napadača još nije poznat, a policija vjeruje da je djelovao sam i da je namjeravao da izvrši teroristički napad.

 Luvr trenutno obezbjeđuje veliki broj policajaca (Foto: Youtube/Printscreen)

Zbog sumnjivog ponašanja uhapšena je još jedna osoba.

Francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova kratko je saopštilo da je u toku ozbiljna bezbjednosna akcija.

Luvr trenutno obezbjeđuje veliki broj policajaca koji su napravili kordon i evakuisali dosta civila, među kojima je veliki broj stranih turista.

“Jedino što za sada znamo je da je napadač nasrnuo na vojnika koji je obezbjeđivao Luvr, u namjeri da ga povrijedi i uđe unutra”, izjavio je za televiziju BFM Lik Ponjan, jedan od zvaničnika policije.

Muzej je trenutno zatvoren, a velike policijske snage se nalaze na licu mjesta.

RATP, javno saobraćajno preduzeće, zatvorilo je stanicu metroa kod Luvra iz bezbjednosnih razloga.

Turisti koji su se u vrijeme incidenta nalazili u Luvru evakuisani su u sporedne hodnike, koji su zaključani, a kao što se može videti na fotografijama koje su objavljene na društvenim mrežama, svi oni koji su se zatekli u muzeju zamoljeni su da sjednu na pod i ne pokušavaju da ga napuste dok policija to ne dozvoli.

Svi koji su se zatekli u muzeju zamoljeni su da sjednu na pod i ne pokušavaju da ga napuste dok policija to ne dozvoli (Foto: Twitter)

U posljednje dvije godine Francuska je bila česta meta terorističkih napada, zbog čega je bezbjednost u ovoj zemlji od tada na konstantno visokom nivou.

Na pravoslavni Božić 2015. godine islamsiti su ubili 17 osoba u napadu na redakciju magazina “Šarli ebdo” i radnju košer hrane u Parizu.

U novembru iste godine teroristi Islamske države sproveli su seriju sinhronizovanih napada u francuskoj prestonici, i tom prilikom usmrtili 130 osoba i ranili više od 350.

Četrnaestog jula prošle godine, teorista ISIL-a kamionom se zaletio na šetalište u Nici, koje je u tom trenutku bilo prepuno ljudi koji su došli na proslavu Dana Bastilje. Ubijene su najmanje 84 osobe, uključujući malu djecu, dok su stotine povrijeđene.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!