Meraklija: Umro Nigerijac koji je imao 130 žena, neke od njih trudne

“Ovo što radim je božanski. Imam zadatak i izvršavaću ga do kraja. Namjeravam da oženim još koju. Nastaviću da se ženim dok sam živ. Kada bi zavisilo od mene, oženio bih vjerovatno dvije žene. Čovjek koji oženi deset žena bi pao mrtav, ali meni je snagu dao Allah. Zbog toga sam sposoban da ih kontrolišem”, govorio je Abubakar

Mohammed Bello Abubakar (Foto: Youtube/Printscreen)

Nigerijac Mohammed Bello Abubakar, poznat u svojoj zemlji kao muslimanski iscjelitelj, preminuo je u 93. godini. Za sobom je ostavio ogromnu porodicu – 130 žena i više od 200 djece, a neke supruge tvrde da su i sada trudne s njegovim djetetom.

Iako je za života tvrdio da ima mnogo žena, jer mu je Allah dao snagu, to mu nije pomoglo kod svih. Od njih deset se razveo.

Abubakara žene opisuju kao dobrog supruga i oca (Foto: Youtube/Printscreen)

“Ovo što radim je božanski. Imam zadatak i izvršavaću ga do kraja. Namjeravam da oženim još koju. Nastaviću da se ženim dok sam živ. Kada bi zavisilo od mene, oženio bih vjerovatno dvije žene. Čovjek koji oženi deset žena bi pao mrtav, ali meni je snagu dao Allah. Zbog toga sam sposoban da ih kontrolišem”, govorio je Abubakar.

Iscjelitelj je sahranjen u Nigeriji prošle nedjelje. Njegove žene ga opisuju kao dobrog supruga i oca, piše portal 24sata.hr, prenosi “Avaz”.

Jedna od njih je komentarisala kako nije mogla da odbije njegovu prosidbu jer je naredba došla od Boga.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!