Korona odnijela život još jednog ljekara: Umro načelnik Klinike za kardiologiju VMA – pukovnik prof. dr Radomir Matunović

Vijest o smrti pogodila je ne samo njegove najmlije, već “armiju” pacijenata sa obje obale Drine, koji su ga voljeli, poštovali i uvažavali, podjednako kao ljekara i čovjeka

(Foto: Printscreen/ Dobro Jutro – Jovana & Srđan)

U Vojno medicinskom centru Karaburma, koji je pretvoren u kovid bolnicu, juče popodne umro je, posle teške borbe protiv koronavirusa, pukovnik profesor dr Radomir Matunović (58), kardiolog, višegodišnji načelnik Klinike za kardiologiju VMA i profesor na Medicinskom fakultetu VMA.

Vijest o smrti pogodila je ne samo njegove najmlije, već “armiju” pacijenata sa obje obale Drine, koji su ga voljeli, poštovali i uvažavali, podjednako kao ljekara i čovjeka, pišu “Novosti”.

Prošle godine u Šapcu Srpska kraljevska akademija naučnika i umetnika nagradila je dr Matunovića i njegovu koleginicu, profesorku dr Violetu Rabrenović, uglednog nefrologa sa VMA, jednim od najviših priznanja – zlatnim poveljama za humanost, čovjekoljublje i rodoljublje, prenosi “Blic”.

Dobitnik je i Velike povelje, najvećeg priznanja Doma zdravlja u Loznici, za pokazan predan odnos prema pacijentima, koja se dodjeljuje u znak sjećanja na velikog ljekara, dr Milenka Marina, po kom ustanova nosi ime.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!