Trampov “podvig”: Za osam dana stigao do 51 odsto loših ocjena

Tramp je za samo osam dana stigao do 51 odsto negativnih ocjena među ispitanicima, dok je Obami za to bilo potrebno 936, Bilu Klintonu 573, a starijem Džordžu Bušu čak 1.336 dana

Foto: Youtube (Printscreen)

Predsjednik SAD Donald Tramp dostigao je većinski negativni rejting u zemlji nakon samo osam dana u Bijeloj kući, pokazuje istraživanje Galupa.

Kako prenose mediji, za takav “podvig” su njegovim prethodnicima Obami, Bušu i Klintonu bile potrebne godine, pa je Tramp postavio negativan rekord.

Tramp je za samo osam dana stigao do 51 odsto negativnih ocjena među ispitanicima, dok je Obami za to bilo potrebno 936, Bilu Klintonu 573, a starijem Džordžu Bušu čak 1.336 dana, pišu “Vijesti”.

Po preuzimanju funkcije Tramp nije imao blistave rezultate na Galupovom istraživanju – 45 odsto Amerikanaca je odobravalo njegovu politiku, 45 odsto je bilo protiv, dok je deset odsto bilo neopredijeljeno.

Ipak, nakon što je ispunio neka od predizbornih obećanja, kao što su ona o izgradnji “velikog zida”, o abortusu i imigraciji, Trampov negativan skor je narastao na 51 odsto. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!