Bivša američka državna sekretarka Madeleine Albrigh: Upisat ću se kao muslimanka

„Odrasla sam kao katolkinja, postala sljedbenica Episkopalne crkve, a saznala sam kasnije da mi je otac Jevrej. Iz solidarnosti sam spremna da se registrujem kao muslimanka“, istakla je Albright na društvenoj mreži Twitter

Bivša američka državna sekretarka Madeleine Albright je na svom Twitter nalogu objavila da je spremna da se upiše kao muslimanka iz solidarnosti prema pripadnicima te religije u SAD-u.

Albright je odrasla kao hrišćanka, a kasnije je došla do saznanja da potiče iz jevrejske porodice.

„Odrasla sam kao katolkinja, postala sljedbenica Episkopalne crkve, a saznala sam kasnije da mi je otac Jevrej. Iz solidarnosti sam spremna da se registrujem kao muslimanka“, istakla je Albright na društvenoj mreži Twitter.

Ova objava na društvenoj mreži je uslijedila kao reakcija nakon što je novi američki predsjednik Donald Trump potpisao izvršnu naredbu o ograničavanju izdavanja viza za izbjeglice.

Albright je u drugoj objavi na Twitteru istakla da Amerika mora ostati otvorena za ljude svih vjera i porijekla, uz hashtag, “dobrodošle izbjeglice”.

Jedna od Trumpovih naredbi ograničava imigraciju i dolazak u SAD za korisnike viza iz Iraka, Irana, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena, objavio je Washington Post i dodao kako građani mnogih od tih država već imaju velike probleme za dobijanje američke vize.

Predizborno obećanje
Trump je pokrenuo svoju predizbornu kampanju obećanjem da će ograničiti dolazak izbjeglica i izgraditi zid duž američko-meksičke granice.

Također je kazao kako će uvesti „potpuno i sveobuhvatno obustavljanje ulaska muslimana u SAD“ dok vlasti bolje ne budu mogle provjeravati osobe koje dolaze u državu.

Izvor: Al Jazeera 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!