Heroj iz Mađarske: Profesor izvlačio đake iz zapaljenog autobusa, ali nije mogao da spase sina i ćerku

Među 16 poginulih su i sin i ćerka ovog profesora fizičkog koga u školi u kojoj radi opisuju kao “čovjeka od akcije, veselog i uvijek spremnog da pomogne”

Foto: Facebook

Mađarski srdnjoškolski profesor koji je, i sam povrijeđen, izvlačio učenike iz zapaljenog autobusa u kojem su u Italiji poginuli i njegova kćerka i sin, smatra se herojem u Mađarskoj.

Mnogi Mađari za Nacionalni dan žalosti izašli su na ulice i paljenjem svijeća odali posljednju poštu žrtvama saobraćajne nesreće, ali i izrazili zahvalnost Đorđiju Vigu koji je spasao mnoge od 56 putnika, javlja portal rs.n1info.com.

Među 16 poginulih su i sin i ćerka ovog profesora fizičkog koga u školi u kojoj radi opisuju kao “čovjeka od akcije, veselog i uvijek spremnog da pomogne”.

Foto: Youtube

“Zaista ga moramo smatrati herojem, jer je bukvalno rizikovao život da spase svoje učenike”, rekao je zamjenik direktora škole Gabor Jaki.

Autobus, kojim su se srednjoškolci i njihovi učitelji vraćali sa zimovanja u Francuskoj, zapalio se blizu Verone u petak uveče, nakon što je udario u potporni stub nadvožnjaka na autoputu.

Uzrok nesreće još nije poznat. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!