Rezovi u UP: Enis Baković umjesto Milovana Pavićevića, smjene u vrhu policije u Baru, Kotoru i Podgorici

Sa mjesta šefa Stanice kriminalističke policije CB Podgorica smijenjen je Siniša Stojković. Barsku policiju jutros je preuzeo dosadašnji šef Odsjeka za unutrašnju kontrolu Uprave policije Drago Spičanović koji je odmah smijenio rukovodioca barske Kriminalističke policije Ekana Jasavića i komandira Gorana Jokića

Foto: RTCG

Osnovni državni tužilac Enis Baković novi je šef Sektora kriminalističke policije, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

On je, saznaje portal CdM, jutros stupio na tu dužnost nakon što je u petak šef kriminalistike Uprave policije Milovan Pavićević podnio ostavku.

Takođe, sa mjesta šefa Stanice kriminalističke policije CB Podgorica smijenjen je Siniša Stojković.

“Do određivanja novog šefa ove Stanice navedene poslove i zadatke preuzeće načelnik CB Podgorica Jovica Rečević”, kazali su u UP.

Barsku policiju jutros je preuzeo dosadašnji šef Odsjeka za unutrašnju kontrolu Uprave policije Drago Spičanović. On je na tom mjestu zamijenio Miloša Radulovića, koji će u narednom periodu biti neraspoređen.

Čim je sjeo u fotelju Spičanović je smijenio rukovodioca barske Kriminalističke policije Ekana Jasavića i komandira Gorana Jokića.

CdM podsjeća da je direktora Uprave policije Slavka Stojanovića u petak na stolu sačekala ostavka njegovog pomoćnika i rukovodioca Sektora kriminalističke policije Milovana Pavićevića, a zatim i drugog pomoćnika i rukovodioca Sektora za zaštitu ličnosti i objekata, Predraga Ašanina.

Umjesto Ašanina je postavljen Dragan Blagojević, dosadašnji komandant Posebne jedinice policije, kojeg će u PJP-u zamijeniti Vesko Magovčević.

Novi načelnik OB Kotor je Marko Radusinović, dosadašnji viši policijski inspektor u Odsjeku za bezbjednost drumskog saobraćaja – Sektor policije opšte nadležnosti.

“Miloš Radulović i Igor Popović, koji su do sada bili načelnici CB Bar i OB Kotor, obavljaće druge poslove i zadatke u okviru policije”, kazali su u UP.

Kadrovske promjene u policiji krenule su nakon eksplozije u kojoj je stradao Đorđe Sekulović, a njegova saputnica Jelena Korać teško povrijeđena.

“Borba protiv organizovanog kriminala zahtijeva određene reforme u organizacionom smislu, kao i osnaživanje kadrovskih potencijala. Dinamiku postizanja rezultata u ovoj oblasti pratiće u narednom periodu i kadrovske promjene u okviru policije“, poručili su u UP.

U posljednjih mjesec ovo je treća eksplozija automobila u Podgorici.

Tridesetosomogodišnji Podgoričanin Marko Martinović, koji, prema policijskim podacima, važi za bezbjedonosno interesatnu osobu, godinama radi kao tjelohranitelj jednog od vođa škaljarskog klana iz Kotora Jovice Vukotića, povrijeđen je u eksploziji automobila Opel Astra koja se 19. decembra prošle godine dogodila u Ulici Vasa Raičkovića u Podgorici.

Deset dana kasnije Pljevljak Miloje Vojinović poginuo je u eksploziji Tojote dok je bio za volanom. Auto je eksplodirao u Ulici Vukašina Markovića, kraj Krivog mosta, nakog čega se survao prema Morači. Tokom uviđaja, pored vozila je pronađen kilogram vojnog eksploziva.

Uprkos svemu, premijer Duško Marković tvrdi da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori odlična

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!