Počinje pakovanje: Barack Obama provodi posljednji dan u Bijeloj kući

Jedini zadaci koji ga očekuju kao predsjednika su dnevni brifing s obavještajnim i sigurnosnim službama i ručak s potpredsjednikom Josephom Bidenom. Očekuje se da će Barack Obama posljednjeg dana odobriti još jedan krug pomilovanja

Američki predsjednik Barack Obama provodi posljednji dan u Bijeloj kući, gdje je živio osam godina, a na vlasti će biti do podneva u petak, kada će Donald Trump položiti zakletvu kao 45. predsjednik SAD-a.

Obama tokom posljednjeg dana neće imati mnogo predsjedničkih obaveza, a dan će, kako je rekao, iskoristiti za pakovanje.

Jedini zadaci koji ga očekuju kao predsjednika su dnevni brifing s obavještajnim i sigurnosnim službama i ručak s potpredsjednikom Josephom Bidenom, piše Tanjug, prenosi Radio Sarajevo.

Očekuje se da će Barack Obama posljednjeg dana odobriti još jedan krug pomilovanja, naveo je AP.

U Zapadnom krilu Bijele kuće već ima manje osoblja, a oni koji su ostali raspremaju stolove, pakuju se i opraštaju od kolega.

Obama je na posljednjoj konferenciji za novinare kao predsjednik pokušao da okonča mandat u optimističnom tonu. Uprkos porazu demokrata na izborima, istakao je da je ubijeđen u svijetlu budućnost zemlje.

Priznao je i da “iza zatvorenih vrata više psuje nego javno”, kao i da se ponekad naljuti kao i svi ostali. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!