ZK “Bihor” – Luksemburg održao skupštinu, za predsjednika ponovo izabran Esko Halilović

Za sekretara udruženja izabran je Remzija Hajdarpašić, za blagajnika Sabit Šabotić, a za predsjednika Savjeta Sadat Ramdedović. Finansijsku komisiju činiće Sabrija Ramdedović, Ernad Ero Muhović i Harun Halilović, dok je za predsjednika skupštine izabrana Sofija Rastoder

Upravni odbor Zavičajnog kluba “Bihor” ponovo je, na skupštini koja je održana 15. januara, za predsjednika izabrao Eska Halilovića, a za potpredsjednika Edina Meda Latića.

Za sekretara tog udruženja izabran je Remzija Hajdarpašić, za blagajnika Sabit Šabotić, a za predsjednika Savjeta Sadat Ramdedović.

Finansijsku komisiju činiće Sabrija Ramdedović, Ernad Ero Muhović i Harun Halilović.

Za predsjednika skupštine izabrana je Sofija Rastoder.

U novi Upravni odbor izabrani su Esko Halilović, Hamid Rastoder Savinoborski, Sabit Šabotić, Suka Kijamet, Remzija Hajdarpašić, Edin Medo Latić, Nuradin Nino Muhović, Džeko Skenderović, Sanel Škrijelj, Sadat Ramdedović, Elvis Eko Duraković, Safija Rastoder, Braho Ćeman, Resmin Pajo Ramdedović i Amer Gorčević.

Skupština, osma po redu, održana je u velikoj gradskoj sali grada Rumelanža, u Luksemburgu. Otvorio ju je predsjednik, inženjer mašinstva Ramzija Hajdarpašić.

Predsjednik Upravnog odbora, poljoprivredni inženjer Esko Halilović, govorio je o uspjesima udruženja u posljednjoj godini, koliko je i trajao njegov prvi mandat na čelu UO. Halilović je istakao da je ZK “Bihor” primjer “kolektivne organizovanosti, kvalitetnog rada, sloge među članstvom koje od prvog dana zna šta hoće i permanentno stremi zadatim ciljevima”.

Predsjednik UO Esko Halilović rekao je da ZK “Bihor” nastavlja utabanim stazama i da većina članova UO, od osnivanja kluba, ulaže maksimalne napore radeći na kulturnim i humanitarnim akcijama “koje su za dobrobit kako nas u Luksemburgu, tako i za Bihor i Crnu Goru”.

“Godina iza nas bila je ispunjena pozitivnom energijom, brojnim aktivnostima, velikim radom i naporom, pa rezultati nisu izostali. U toku prethodne godine UO ZK ‘Bihor’ održao je 36 redovnih sastanaka, ne računajući sastanke grupa i druge skupove. Široka je, i mnogima u Luksemburgu i zavičaju, poznata lepeza naših aktivnosti, ali bih kao posebne izdvojio učešće na martovskom Festivalu multikulture u Luksemburgu, Prvomajske susrete dijaspore i Dane bošnjačke kulture u Luksemburgu”, kazao je Halilović.

On je istakao da je kruna njihovih aktivnosti nagrada za filantropiju “Iskra”, koju su dobili krajem prošle godine na Cetinju.

“Ovo je prestižna nagrada i na nju smo veoma ponosni. Naša revija je izlazila u planiranim rokovima, a njena vrijednost je prepoznata kako u Luksemburgu, tako i na Balkanu i Evropi”, rekao je on i poželio da “sa istim elanom nastavimo dalje i da konstantno šaljemo poruku našima u domovini da mislimo na njih”.

Remzija Hajdarpašić je, između ostalog, rekao da će ZK uskoro prestati da bude podstanar i da će se ubrzo preseliti u svoje prostorije.

“Drugi veoma važan korak koji je ZK ‘Bihor’ postavio kao svoj cilj jeste putni pravac Bioča – Petnjica. Moramo što prije da izvršimo pritisak na vlasti u Crnoj Gori da se ovaj putni pravac revitalizuje”, rekao je Hajdarpašić.

Dosadašnji sekretar udruženja Hamdija Rastoder se zahvalio svima na saradnji i pozvao novi odbor da “čuva klub od nas samih, da čuva svoju reviju i njenog urednika, da konstantno unaprjeđuje saradnju sa našom lokalnom samoupravom u Petnjici, sa Bihorom i Crnom Gorom, kao i da radi na intenziviranju kontakata sa institucijama u Luksemburgu i Rumelanžu”.

Faiz Softić

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!