Poginuli u snu: Turski avion se srušio u selu u Kirgistanu, najmanje 37 mrtvih među kojima šestoro djece

Kako je saopštilo Ministarstvo zdravlja te zemlje, avion tipa Boing 747 pao je nedaleko od aerodroma Manas, južno od kirgistanske prijestonice Biškek, usmrtivši najmanje 15 osoba u naseljenom području u blizini aerodroma, kao i 17 osoba u avionu

Foto: Youtube (Printscreen)

Kako se navodi u izvještajima svjetskih medija, među stradalima je i četvoro članova posade. Većina stradalih, među kojima šestoro djece, stanovnici su sela na koje se srušio avion pri pokušaju slijetanja po gustoj magli.

Usljed slabe vidljivost srušio se u naseljeno područje rano ujutru po lokalnom vremenu, kada je većina stanovnika spavala. Pri padu aviona oštećeno je najmanje 15 kuća u selu.

Avion na letu TK6491 je krenuo iz Hongkonga i trebalo je da sleti u Biškek, a potom da nastavi putovanje prema Istanbulu.

Foto: Youtube (Printscreen)

Dodaje se i da je avion pao na svega dva kilometra udaljenosti od aerodroma na koji je trebalo da sleti.

Kako je saopštilo Ministarstvo zdravlja te zemlje, avion tipa Boing 747 pao je nedaleko od aerodroma Manas, južno od kirgistanske prijestonice Biškek, usmrtivši najmanje 15 osoba u naseljenom području u blizini aerodroma, kao i 17 osoba u avionu.

Lokalne službe za vanredne situacije nalaze se na licu mjesta, prenosi AP.

Kirgizijski zvaničnici prvobitno su saopštili da je avion Boing 747-400 pripadao Turkiš erlajnsu, ali je druga kompanija, ACT erlajns, navela da je letjelica njihova.

Foto: Youtube (Printscreen)

“Naš avion na letu iz Hong Konga ka Biškeku srušio se na kraju piste iz nepoznatih razloga. Dodatne informacije o našem četvoročlanom osoblju biće naknadno objavljene”, navodi se u saopštenju iz ACT erlajnsa, prenosi “Blic”.

Povodom tragedije na društvenim mrežama se oglasila i turska avio kompanija Turkiš erlajns, koja je izrazila saučešće porodicama nastradalih.

“Izražavamo naše saučešće porodicama onih koji su izgubili živote u tragičnoj nesreći u kojoj je učestvovao ACT erlajns avion u Kirgistanu”, navodi se u saopštenju koje je kompanija objavila na svom Twitter nalogu. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!