Sibirski dželat osuđen na doživotnu robiju: Na duši ima najmanje 59 žena

Mihail Papkov ima 52 godine i za sebe kaže da je lovac na prostitutke. Rusko državno tužilaštvo je to, međutim, ocijenilo kao besmislicu i smatra ga običnim serijskim ubicom. U intervjuu medijima Papkov nije pokazao ni najmanje kajanje. “Šta vrijede riječi, porodice žrtava mi ionako ne bi vjerovale. Razumijem ih i jasno je da u njihovim očima doživotna robija nije dovoljna kazna”, rekao je on

U Rusiji je na doživotnu robiju osuđen bivši policajac koji je u Sibiru silovao i ubio najmanje 22, a najvjerovatnije čak 59 žena. Kao motiv zločina navodi želju da domovinu “očisti od prostitutki”.

“Blic” piše da Mihail Papkov ima 52 godine i za sebe kaže da je lovac na prostitutke. Rusko državno tužilaštvo je to, međutim, ocijenilo kao besmislicu i smatra ga običnim serijskim ubicom. U intervjuu medijima Papkov nije pokazao ni najmanje kajanje.

“Šta vrijede riječi, porodice žrtava mi ionako ne bi vjerovale”, kaže on. “Razumijem ih i jasno je da u njihovim očima doživotna robija nije dovoljna kazna”.

Potjera za Papkovom trajala je 20 godina, a na kraju su ga razotkrili otisak točka i dugme s njegove policijske uniforme.

Da bi došle do DNK počinioca, vlasti su ekshumirale žrtve i testirale više od 3.000 osumnjičenih.

Jevgeniju Protasovu, jednu od žrtava, teško je povrijedio, ali je preživjela.

“Mene nije silovao, ali me je besomučno mlatio. Jednostavno, htio je da me ubije”, izjavila je ona u emisiji na ruskoj televiziji.

Najveći serijski ubica u istoriji Rusije na duši vjerovatno nosi najmanje 59 ljudskih života. Jedno je sigurno: više nikada neće biti slobodan, jer u ovoj zemlji doživotna robija doslovno znači do kraja života.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!