Skandal: Dok majkama smanjuju naknade, ministar rada i socijalnog staranja čašćava saradnike sa po 500 eura

Prema nezvaničnim saznanjima “Dana”, službenici su do­bi­li iz­no­se od 200 i 500 eura za­hva­lju­ju­ći „ušte­da­ma” ko­je je Mi­ni­star­stvo ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja ostva­ri­lo to­kom 2016. go­di­ne. U pi­ta­nju je no­vac ko­ji ni­je po­tro­šen na re­dov­ne ak­tiv­no­sti, kao što je is­pla­ta so­ci­jal­ne po­mo­ći naj­u­gro­že­ni­jim gra­đa­ni­ma, a ko­ji je tre­ba­lo da se vra­ti u dr­žav­ni tre­zor

Foto: Mi­ni­star­stvo ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja

Mi­ni­star­stvo ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja, ko­jim ru­ko­vo­di mi­ni­star Ke­mal Pu­ri­šić (BS), uoči No­ve go­di­ne po­di­je­li­lo je mi­mo pla­te za­po­sle­ni­ma po 500 eura, dok su osobe an­ga­žovane u cen­tri­ma za so­ci­jal­ni rad do­bi­la po 200, sa­zna­je „Dan” iz vi­še po­u­zda­nih iz­vo­ra u tom re­so­ru.

Re­sor so­ci­jal­nog sta­ra­nja po­di­je­li­lo je sred­stva rad­ni­ci­ma, upr­kos to­me što je pri­je de­set da­na iz Vla­de po­ru­če­no da se mo­ra ste­za­ti ka­iš, pa su za 25 od­sto sma­nji­li na­kna­de maj­ka­ma sa tro­je i vi­še dje­ce i od­lo­ži­li is­pla­tu dječ­jeg do­dat­ka ma­li­ša­ni­ma či­ji su ro­di­te­lji ne­za­po­sle­ni.

Prema nezvaničnim saznanjima “Dana”, službenici su do­bi­li iz­no­se od 200 i 500 eura za­hva­lju­ju­ći „ušte­da­ma” ko­je je Mi­ni­star­stvo ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja ostva­ri­lo to­kom 2016. go­di­ne. U pi­ta­nju je no­vac ko­ji ni­je po­tro­šen na re­dov­ne ak­tiv­no­sti, kao što je is­pla­ta so­ci­jal­ne po­mo­ći naj­u­gro­že­ni­jim gra­đa­ni­ma, a ko­ji je tre­ba­lo da se vra­ti u dr­žav­ni tre­zor.

Mi­ni­star­stvo ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja ima oko 100 za­po­sle­nih, ta­ko da je ča­šća­va­nje za­po­sle­nih sa­mo u ovom re­so­ru po­re­ske ob­ve­zni­ke ko­šta­lo oko 50.000 eura.

OPŠIRNIJE NA PORTALU DNEVNOG LISTA “DAN”

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!