Arkanov ubica iz zatvora sklonjen na tajnu lokaciju

Gavrić je bio svjedok ubistva jednog od najmoćnijih Južnoafrikanaca Sirila Bike, koji je važio za šefa tamošnjeg podzemlja. Kumovao je sa mnogim ministrima i čelnim ljudima vojske i policije. Njegovi poslovi, legalni i ilegalni, vrijedili su na stotine milione dolara

Dobrosav Gavrić, koji se nalazi na međunarodnoj potjernici zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, za kojeg su vlasti u Srbiji više puta tražile izručenje, iz zatvora u Cape Townu prebačen je u kućni pritvor sa nanogicom i sklonjen na tajnu lokaciju.

Pretpostavlja se da je ovakva odluka donesena jer je Gavrić južnoafričkim vlastima potreban zbog rješavanja tamošnjeg mafijaškog ubistva, navode srbijanski mediji, prenosi Avaz.

Podsjetimo, Gavrić je bio svjedok ubistva jednog od najmoćnijih Južnoafrikanaca Sirila Bike, koji je važio za šefa tamošnjeg podzemlja. Kumovao je sa mnogim ministrima i čelnim ljudima vojske i policije. Njegovi poslovi, legalni i ilegalni, vrijedili su na stotine milione dolara.

Bika je ubijen 21. marta 2011., a u automobilu je bio sa Gavrićem, koji je tada ranjen u rame. Tek tada je i otkriveno da je Arkanov ubica u JAR i da tamo ima dobru poziciju.

Gavrić je inače poslije ranjavanja uhapšen jer je kod njega pronađena manja količina droge. Bio je u zatvoru, ali mu je omogućeno da kaznu do kraja izdrži u kućnom pritvoru u Cape Townu. Navodno je da bi izbjegao izručenje, tražio i azil, ali nije poznato da li su mu vlasti JAR dale političko utočište.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!