Plav: Učenici i profesorica pomogli porodici Hadžović čija je kuća oštećena u požaru

Porodica Hadžović ima desetoro djece, a kuća im se nalazi na mjestu Glavice. Prema nezvaničnim saznanjima, niko od članova porodice nije povrijeđen. Smješteni su kod komšija Rugovaca. Uzrok požara još nije poznat, kao ni materijalna šteta

Profesorica SMŠ “Bećo Bašić“ iz Plava, Senada Đešević, i učenici iz Kluba filantropa uručili su pomoć porodici Hadžović (Mujaj), čiju kuću je preksinoć zahvatio požar.

“Čim smo čuli da je porodica Zaja Hadžovića ostala bez krova nad glavom organizovali smo se i odnijeli im pomoć, odnosno garderobu, jer im je dosta stvari igorelo. Nesebična volja učenika da pomognu i ovog puta bila je ogromna, a niske temperature ih nisu omele da za nekoliko sati prikupe veću količinu robe,“ kazala je Đešević, profesorica maternjeg jezika i književnosti.

Porodica Hadžović ima desetoro djece, a kuća im se nalazi na mjestu Glavice. Prema nezvaničnim saznanjima, niko od članova porodice nije povrijeđen. Smješteni su kod komšija Rugovaca.

Uzrok požara još nije poznat, kao ni materijalna šteta.

Klub filantropa je, zajedno sa profesoricom, i prethodnih dana pomogao materijalno ugroženim porodicama.

 

“Porodicama Omera Markišića i Mehmedovićima iz Vojnog sela uručili smo nekoliko paketa garderobe. Desetoto djece koji su stalni korisnici Dnevnog centra ‘Lipa’ od nas su dobili novogodišnje poklone, a jednom korisniku oboljelom od cerebralne paralize  organizovali smo proslavu 12. rođendana. Djeca su mu kupla poklon, a ja napravila tortu. I najmlađe iz Dječijeg vrtića smo obradovali poklonom”, kazala je Đešević.

SMŠ  „Bećo Bašić“ danas je organizovala bazar kako bi prikupili pomoć za oboljelu djevojčicu Anđelu Petrović iz Kotora. Učenici su bili organizovani u nekoliko grupa, a prodavali su kolače, novogodišnje ukrase i čestitke.

Senada Đešević je ove godine dobila specijalnu plaketu časopisa “Komuna” za očuvanje, promociju i valorizaciju kulturne baštine u Crnoj Gori.

Selma Šarkinović

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!