Američki senatori Džon Mekejn, Lindzi Graham i Ejmi Klobučer dolaze u Crnu Goru

Njih troje, piše CNN, imaju cilj da uokvire takozvani Vašingtonski konsenzus o ruskoj agresiji kojem, vjeruju, niko neće moći da se protivi osim novoizabrani predsjednik Donald Tramp

Džon Mekejn (Foto: Youtube)

Tri istaknuta američka senatora, republikanci Džon Mekejn i Lindzi Graham i demokrata Ejmi Klobučer, stižu u Crnu Goru 3. januara, saznaje Portal Antena M.

Njih troje, piše CNN, imaju cilj da uokvire takozvani Vašingtonski konsenzus o ruskoj agresiji kojem, vjeruju, niko neće moći da se protivi osim novoizabrani predsjednik Donald Tramp.

Graham i Mekejn su, u intervjuu za CNN, istakli da od 100 senatora 99 vjeruje da su se Rusi miješali u izbore u SAD-u.

“Planiramo da uradimo nešto povodom toga”, kazao je Graham koji će, zajedno sa Mekejnom, da organizuje saslušanje kako bi otkrili da li je Moskva uplela prste u novembarske izbore.

“Zajedno ćemo uvesti sankcije protiv Putina kao individue i uskog kruga ljudi oko njega koji su se miješali u naše izbore i čine to širom svijeta, ne samo u SAD-u”, poručio je Mekejn.

Sa ciljem da sakupe dokaze, tri senatora uputiće se u Crnu Goru, Litvaniju, Letoniju, Ukrajinu i Gruziju da bi se, kako su rekli, “sastali sa zvaničnicima i razgovarali o prijetnjama iz Rusije”, piše portal Antena M.

Američka obavještajna služba osumnjičila je Ruse da su se umiješali u nedavno održane predsjedničke izbore koristeći sofisticirane hakerske šeme i sajber napade kako bi razotkrili mejlove zvaničnika Demokratske stranke.

Republikanci Mekejn i Graham često su tokom kampanje kritikovali Trampa, koji je bio kandidat njihove partije, zbog dobrih odnosa sa Vladimirom Putinom kojeg je novi američki predsjednik opisao kao “jakog lidera”. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!