Milano: Ubijen Anis Amri, napadač iz Berlina

Prema pisanju italijanskih medija, Amrija je policija zaustavila na jednoj tržnici u Milanu, u rutinskoj kontroli. Kad su mu zatražili dokumenta, izvadio je pištolj i zapucao prema policajcima. Jednog je lakše ranio, a onda je u razmjeni vatre ubijen

Tunišanin Anis Amri, koji je osumnjičen za napad u Berlinu u kojem je poginulo 12 osoba, ubijen je u Milanu u obračunu s policijom, potvrdio je italijanski ministar unutrašnjih poslova Marco Minniti.

“Amrijev identitet potvrđen je bez ikakve sumnje”, rekao je Minniti.

Prema pisanju italijanskih medija, Amrija je policija zaustavila na jednoj tržnici u Milanu, u rutinskoj kontroli. Kad su mu zatražili dokumenta, izvadio je pištolj i zapucao prema policajcima. Jednog je lakše ranio, a onda je u razmjeni vatre ubijen, javlja Al Jazeera.

Brojni mediji prenose da je Amri, prije nego što je zapucao, uzviknuo “Alahu akbar” i preciziraju da je policajca ranio u u rame.

Ministar Minniti je podsjetio da je Anis Amri bio najtraženiji čovjek u Evropi i da ga je policija odmah identifikovala i neutralizovala.

“To znači da naša bezbjednost radi veoma dobro. Naša policija je izuzetna”, dodao je ministar.

Oglasila se i kancelarija njemačkog saveznog tužioca saopštenjem u kome se kaže da su njemačke vlasti u kontaktu sa italijanskim kolegama.

Amri je osumnjičen da je upravljao kamionom kojim je u punoj brzini naletio na božićni sajam u Berlinu, usmrtivši pritom 12 i povrijedivši 48 ljudi.

Ranjeni policajac (Foto: Twitter)

“Njemačka je odahnula nakon što je iz Italije stigla informacija da je glavni osumnjičeni za napad na božićni sajam u Berlinu ubijen”, rekao je portparol njemačkog ministarstva unutrašnjih poslova Tobias Plate.

Kako je rekao, ministarstvu je laknulo što ta osoba više ne predstavlja opasnost.

U međuvremenu je i italijanski premijer Paolo Gentiloni informisao njemačku kancelarku Angelu Merkel o ubistvu osumnjičenog za napad u Berlinu.

Gentiloni je rekao da ubistvo Anisa Amrija pokazuje važnost pojačane saradnje policijskih službi i na nacionalnom i na međunarodnom nivou.

Njemačka policija osumnjičila je Amrija za napad nakon što je otkrila njegove otiske i dokumenta u kamionu, blizu tijela poljskog vozača, koji je ustrijeljen u glavu, i za njim raspisala potjernicu i nagradu od 100.000 eura.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!