Riješen zločin iz 1986. godine: Uhapšen Srbin koji je brutalno ubio homoseksualca

Srbin je osumnjičen da je ubio osamdesetogodišnjeg muškarca Franca S, koji je pripadao homoseksualnoj sceni, a koji je u svoju kuću dovodio mladiće. Ubistvo se dogodilo 16. januara 1986. godine, a 80-godišnjaka je ubio kada ga je ovaj doveo kući u namjeri da imaju seks

Foto-robot ubice (Foto: Blic.rs)

Austrijska policija je, igrom slučaja, hapšenjem jednog 56-ogodišnjeg državljanina Srbije u Beču, riješila ubistvo koje je počinjeno prije tri decenije u njemačkom gradu Minhenu, prenose danas bečki mediji.

Srbin je osumnjičen da je ubio osamdesetogodišnjeg muškarca Franca S, koji je pripadao homoseksualnoj sceni, a koji je u svoju kuću dovodio mladiće.

U to vrijeme, tada 25-godišnji Srbin se navodno prostituisao u Minhenu. Ubistvo se dogodilo 16. januara 1986. godine, a 80-godišnjaka je ubio kada ga je ovaj doveo kući u namjeri da imaju seks.

Negdje oko devet sati uveče Franc S. je telefonirao prijatelju sa kojim je živio i rekao mu da ima društvo i da će mladić prespavati kod njega.

Prijatelj ga je sjutradan pronašao mrtvog, sa razbijenom lobanjom. Mladi Srbin je nestao, a kako se ispostavilo, odmah nakon ubistva je opljačkao starca.

Kriminolozi iz Minhena su, prije nekoliko mjeseci, ponovo pokrenuli potragu za osumnjičenim za ubistvo počinjeno januara 1986. godine, piše Tanjug, prenosi “Blic”.

Naime, njemačka policija naišla je na otiske prstiju jednog muškarca, koji su pronađeni u Sloveniji, a istraga je pokazala da, u međuvremenu, osumnjičeni živi u Beču, prenosi štampa.

Kada je policija u Minhenu saznala da je uhapšen osumnjičeni Srbin odmah su poslali svoje predstavnike u Beč na saslušanje.

Tokom saslušanja osumnjičeni je priznao zločin iz 1986. godine, nakon čega je izručen njemačkim vlastima. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!