Ima opozicije: Demokrate se odrekle službenih vozila i mobilnih telefona

“Na ovaj način, odlukama koje su jednoglasno donijete, Klub poslanika Demokrata će napraviti uštedu u budžetu Crne Gore u iznosu od oko 60.000 eura za jedan mandatni period Skupštine”, saopštio je Šaranović

Poslanici Demokrata su generalnog sekretara Skupštine obavijestili da neće koristiti pravo na naknadu troškova za korišćenje mobilnog telefona u službene svrhe, što je predviđeno da mjesečno po poslaniku iznosi do 100 eura, kazao je poslanik ove stranke Danilo Šaranović, prenosi CdM.

Pored toga, on dodaje, da je njihov klub poslanika u ponedjeljak obavijestio da se predsjednik Kluba poslanika ove partije i mogući predsjednici radnih tijela u Skupštini, odriču prava na korišćenje službenog vozila, kao i prava na troškove goriva, u korist parlamenta.

“Na ovaj način, odlukama koje su jednoglasno donijete, Klub poslanika Demokrata će napraviti uštedu u budžetu Crne Gore u iznosu od oko 60.000 eura za jedan mandatni period Skupštine”, saopštio je Šaranović.

On smatra da su uštede ovakvog tipa, a sve zbog nezavidne situacije u koju su dovedene državne finansije od strane vladajuće partije, neophodne i da predstavljaju primjer za slijediti.

“Sa druge strane, anticipirajući da će isti oni zli jezici koji su nam zamjerku nalazili samo u mladosti i crvenim kravatama i sada reći kako je ovo populistički potez, ovom prilikom sve njih pozivamo da i oni malo budu “populisti”, pa da umjesto što sve živo oteše iz državne kase, bar nešto u nju i vrate. Iako, sve i da se i to desi, u šta čisto sumnjamo, znamo da bi to bila nevjerovatno nesrazmjera u njihovu korist, a na štetu države”, dodaje on.

Demokrate će, kako poručuje, i u budućnosti voditi računa o državnom interesu, a ne o sopstvenim džepovima, pa i po cijenu da to neko namjerno pogrešno protumači.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!