Šešelj uzburkao javnost: Zemunci su htjeli oteti Miloševića i prodati ga za pet miliona dolara?!

“Spasojević mi je lično priznao da je sa grupom kriminalaca htio da otme Miloševića i izruči ga Hagu. Također mi je, kroz smijeh, rekao i da su mene htjeli da koknu jer sam im pokvario posao, pošto sam u Skupštini obavijestio narod šta se dešava oko vile ‘Mir’, pa se narod tamo spontano okupio”, rekao je Šešelj

Vojislav Šešelj otkrio je da je Dušan Spasojević, ubijeni vođa zemunskog klana, htio da 2001. godine otme tadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića i preda ga Haškom tribunalu za nagradu od pet miliona dolara!

“Spasojević mi je lično priznao da je sa grupom kriminalaca htio da otme Miloševića i izruči ga Hagu. Također mi je, kroz smijeh, rekao i da su mene htjeli da koknu jer sam im pokvario posao, pošto sam u Skupštini obavijestio narod šta se dešava oko vile ‘Mir’, pa se narod tamo spontano okupio”, rekao je Šešelj.

On je kao lažne odbacio tvrdnje svjedoka saradnika Dejana Milenkovića Bagzija, koji je na suđenju optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije u Specijalnom sudu izjavio da je Spasojević bio njegov „laufer“, javlja Kurir, prenosi Avaz.

Bagzi je rekao i da je Spasojević odavao informacije Šešelju i da ga je obavestio da „zemunci“, po nalogu Milorada Ulemeka Legije, hoće da ubiju Ratka Romića i Mikija Kuraka, koji su sada optuženi za ubistvo Slavka Ćuruvije.

“Taj Bagzi je lažni svedok. Spasojević nije bio moj laufer jer ga u to vrijeme nisam poznavao. Laufer je bila moja mreža ljudi, koja me o svemu obaviještavala i čija imena nikad neću otkriti, a Spasojevića sam upoznao tek početkom augusta 2002. i on mi je govorio neke stvari koje su me interesovale. Nije tačno da sam od Spasojevića saznao da je Legija naručio ubistvo Romića i Kuraka. To sam čuo iz sasvim drugih izvora. Ne zaboravite da sam ja najobaviješteniji čovjek u svakom pogledu”, rekao je Šešelj.

Šešelj je naglasio i da se sam svojevremeno nudio da, za novčanu nagradu, otkrije ko je ubio Slavka Ćuruviju, Pavla Bulatovića i generala Boška Buhu, ali da tadašnji ministar policije nije htio da čuje za to.

“Dušan Mihajlović je znao ko ih je ubio, ali nije htio ništa da preduzme”, kazao je Šešelj.

Milenković je na suđenju izjavio da im je Spasojević rekao da ubiju Romića i Kuraka, a da je to naredio lično Legija. Bagzi je kazao i da su „zemunci“ planirali da likvidiraju lidera LDP-a Čedomira Jovanovića i vođu surčinskog klana Ljubišu Buhu Čumeta.

Toma Fila, Miloševićev branilac, kaže da nema pojma o čemu priča Šešelj, ali vjeruje da je njegov klijent prodat, a ne predat Haškom tribunalu.

“Čuo sam da je Legija negdje izjavio da su nakon hapšenja Miloševića dobili pet miliona dolara i da su to međusobno podijelili. Bez pokroviteljstva DOS-a, to se nije moglo uraditi. I od ruskih izvora sam čuo da je Milošević prodat za pet ili šest miliona dolara. Milošević nije vjerovao da će to da mu se desi jer je vjerovao tadašnjim garancijama Zorana Đinđića, Vojislava Koštunice i Milana Milutinovića”, kaže Fila.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!