Skandal sa zelenim kartama: Više od 200.000 isporučeno na pogrešne adrese

“Ispostavilo se da je na hiljade zelenih karata jednostavno nestalo. Ako se ovaj dokument nađe u pogrešnim rukama, vrlo lako može da se desi da teroristi, kriminalci i stranci obezbijede sebi ostanak U SAD”, izjavio je generalni inspektor Džon Rot

Državna služba SAD odgovorna za izdavanje zelenih karata napravila je u posljednjih nekoliko godina propuste koji se odnose na izdavanje karata ljudima koji već imaju američko državljanstvo.

Američka građanska i imigraciona služba (UCIS) navodi u izvještaju da je isporučeno više od 200.000 karata na pogrešne adrese i izdato 19.000 neispravnih dokumenata.

UCIS u izvještaju govori o nepravilnostima koje su se posljednje tri godine desile pri izdavanju zelenih karata. Za to vrijeme ustanovljeno je da je izdata 12.771 karta sa netačnim datumom i 6.230 duplih zelenih karata, prenosi “Blic”.

“Ispostavilo se da je na hiljade zelenih karata jednostavno nestalo. Ako se ovaj dokument nađe u pogrešnim rukama, vrlo lako može da se desi da teroristi, kriminalci i stranci obezbijede sebi ostanak U SAD”, izjavio je generalni inspektor Džon Rot.

U izvještaju se napominje da je najviše propusta napravljeno u vezi sa dizajnom i funkcionalnošću elektronskog imigracionog sistema, koje je još ranije uočio generalni inspektor, o čemu je izvijestio u prethodnim pojedinačnim izvještajima.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!