Zoran Manigoda traži pomoć preko društvenih mreža: Siguran sam da je moj brat žrtva trgovine bebama!

Manigoda sa svojom porodicom već dugi niz godina traži svog starijeg brata, za koga su po rođenju, davne 1973. godine, ljekari rekli da je mrtav. On dodaje da je njegov brat, kao zdrava beba, rođena 28. 7. 1973. godine u Mostaru, proglašena mrtvom. Zašto i kako, 43 godine poslije nema odgovora

Zoran Manigoda iz Bijeljine posredstvom društvenih mreža i transparenta traži, kako navodi, svog davno nestalog brata, a sumnja da je žrtva trgovine ljudima.

Manigoda sa svojom porodicom već dugi niz godina traži svog starijeg brata, za koga su po rođenju, davne 1973. godine, ljekari rekli da je mrtav. On dodaje da je njegov brat, kao zdrava beba, rođena 28. 7. 1973. godine u Mostaru, proglašena mrtvom. Zašto i kako, 43 godine poslije nema odgovora, piše InfoBijeljina.

“Majka i otac su živjeli u selu kod Jablanice, što je oko 70 kilometara udaljeno od Mostara. Majka je morala u mostarsku bolnicu ići da bi se porodila u njihovom porodilištu”, priča Zoran za portal InfoBijeljina tužnu ispovest koju mu je majka Mitra pričala.

Dodaje da su nedugo po rođenju njegovoj majci i ocu ljekar i babica saopštili da je beba mrtva.

“Niko od njih nije htio da pokaže tijelo rođenog dječaka, pravdajući to potresnom situacijom, iako su otac i njegov stric, koji su došli u porodilište, dali određenu količinu novca ljekarima da bi saznali šta je bilo”, priča Manigoda, prenosi portal blic.rs.

Zoran naglašava da su njegovi roditelji sa sela bili neupućeni u slučajeve da je sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka bilo “more” slučajeva krađe beba, tako da ima “osnovanu sumnju” da je i njegov brat žrtva trgovine djecom.

“To su bile godine uređenja u državi u kojoj nisi smio da pitaš, jer ‘ko si ti da tražiš dokumenta o djetetu za koje je rečeno da je mrtvo’”, kaže Zoran i dodaje:

“Nismo se pomirili s tim. U mostarskoj bolnici, mrtvačnici i arhivi nismo mogli da nađemo niti jedan dokument da je beba rođena ili umrla, izuzev majčinog otpusnog pisma gdje stoji da su trudnoća i porođaj uspješno obavljeni. U međuvremenu saznajemo da su doktor i babica koji su obavili porođaj preminuli, pa se možda izgubio i jedini način da dođemo do bilo kakve informacije”, navodi Zoran.

Ovaj optimističan čovjek, otac dvoje djece, ne odustaje.

Moli sve da mu pomognu da pronađe bilo kakav trag koji bi mu pomogao da dođe do svog brata.

Foto: Facebook

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!