Bivši gradonačelnik New Yorka šokirao izjavom: FBI nam je rekao za Hillaryne mejlove, spremaju revoluciju

“Vrlo sam oprezan i nema šanse da bih o tome pričao s nekim od aktivnih FBI agenata. Ne želim da ih kompromitujem. Ali, vjerujte mi da imam jako puno, puno prijatelja iz FBI-ja koji su sada u penziji”, poručio je Giuliani

Rudy Giuliani, bivši gradonačelnik New Yorka i Trumpov bliski saradnik, u petak je otkrio da je znao da šef FBI-a James Comey namjerava da objavi otvaranje nove istrage o elektronskoj pošti Hillary Clinton, što je bio jedan od najjačih argumenata protiv njenog izbora.

Time je potvrdio da je tu informaciju unaprijed znao i Trumpov stožer.

Giuliani se pohvalio da su mu to dojavili njegovi prijatelji, bivši agenti FBI-a, rekavši da FBI sprema revoluciju protiv Clinton.

To, piše portal jutarnji.hr, sasvim sigurno unosi novu dinamiku u tok kampanje, nakon što je Clinton pala u anketama zbog te FBI-eve objave.

“Ništa nisam napravio kako bih došao do informacija, nisam imao ulogu u tome. E sad da li sam čuo o tim informacijama… Naravno da sam čuo!”, rekao je Giuliani u programu Foxa, prenosi Huffington Post.

“Vrlo sam oprezan i nema šanse da bih o tome pričao s nekim od aktivnih FBI agenata. Ne želim da ih kompromitujem. Ali, vjerujte mi da imam jako puno, puno prijatelja iz FBI-ja koji su sada u penziji”,  poručio je Giuliani.

Trumpova voditeljka za odnose sa javnošću još nije komentarisala ove izjave.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!