Vučić: U Crnoj Gori planiran teroristički napad, Đukanović praćen, imamo čvrste dokaze

“Za neka od tih lica, koja su privedena, ali ne ona u Crnoj Gori, zna se da su radila sa ljudima za koje mogu da kažem da postoji element inostranosti. Došli smo do saznanja da su određena lica pratila kretanje zvaničnika Crne Gore i imala upustva prema kojima je trebalo da postupe. Za sve ovo imamo dokaze, čak i novac, odnosno 125.000 eura i uniforme. To je sada u posjedu Srbije, odnosno državnih organa”, naveo je Vučić

Bezbjednosni organi Srbije došli su do nepobitnih materijalnih dokaza da je na teritoriji Crne Gore uoči parlamentarnih izbora planiran teroristički napad, kazao je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

On je rekao da su, između ostalog, i na teritoriji Srbije pripremane različite nelegalne aktivnosti vezane za Crnu Goru, a da su u sve umiješane inostrane službe.

“Za neka od tih lica, koja su privedena, ali ne ona u Crnoj Gori, zna se da su radila sa ljudima za koje mogu da kažem da postoji element inostranosti. Došli smo do saznanja da su određena lica pratila kretanje zvaničnika Crne Gore i imala upustva prema kojima je trebalo da postupe. Za sve ovo imamo dokaze, čak i novac, odnosno 125.000 eura i uniforme. To je sada u posjedu Srbije, odnosno državnih organa”, naveo je Vučić, prenosi portal CdM.

Na novinarsko pitanje koliko je tačno učestvovalo ljudi u pokušaju napada na Crnu Goru, Vučić je odgovorio da je u pitanju više grupa.

“Na slobodi su još neka lica koja su planirala ovaj napad”, istakao je on.

Kako je dodao, “onaj koji misli da će Srbija da učestvuje u zločinu grdno se prevario”.

“Sve što se bude dešavalo narednih mjeseci i zbog čega će se desiti na hiljade afera, sve je zbog toga što sam pokušao da sačuvam i štitim nezavisnost Srbije. Nijesam mogao da pristanem da prećutim ovo”, naveo je srpski premijer.

Kako je dodao, određena lica su pratila putanju kretanja premijera Mila Đukanovića na dnevnom nivou u svakoj sekundi i obavještavali druga lica, a oni se nalaze pod kontrolom države Srbije.

O tome su, kaže, upoznate i bezbjednosne strukture u Crnoj Gori.

“Imamo direktna priznanja, čak i u fotografijama i snimcima, da ne mislite da je neko od nas izmišljao. Ko god bude izrazio sumnju imamo dokaze, pošto u Srbiji ima mnogo politikanata”, rekao je Vučić. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!