Snimak iz Alepa koji slama srca: Krvavi dječak ne da medicinskom tehničaru da ga pusti iz zagrljaja (VIDEO)

Kratak snimak postavilo je sirijsko-američko medicinsko društvo (SAMS) koje je napisalo da je dijete tog jutra primljeno u bolnicu. “Ovo je ono što deca Sirije (#ChildrenOfSyria) preživljavaju svakoga dana. U pitanju je dječija agonija”, napisano je uz snimak

Bomba im je razorila kuću. Kada su krvavih lica dva dječaka dovedena u bolnicu, jedan od njih zagrlio je medicinskog tehničara odbijajući da ga pusti.

U pitanju je srceparajuća realnost u Alepu, a ovaj dirljivi momenat zabilježen je kamerom u bolnici nakon vazušnog napada.

Traumatizovan dječak nikako nije želio da se otrgne iz zagrljaja medicinskog tehničara koji je pokušavao da mu sanira povrede.

Kratak snimak postavilo je sirijsko-američko medicinsko društvo (SAMS) koje je napisalo da je dijete tog jutra primljeno u bolnicu.

“Ovo je ono što deca Sirije (#ChildrenOfSyria) preživljavaju svakoga dana. U pitanju je dječija agonija”, napisano je uz snimak, prenosi portal blic.rs.

Prema njihovim podacima, 13 ljudi je ubijeno, dok je u bolnicu stiglo više od 40 ranjenih, među kojima i djeca.

“Pogođen je u vazdušnom napadu. Ne znam da li je u pitanju udar ruske ili sirijske vojske”, ispričali su iz neprofitne organizacije za “Dejli mejl”.

Oni su takođe rekli da je čak 29 doktora napustilo grad.

Mohamed Abu Radžab, medicinski tehničar koji radi u bolnici u istočnom dijelu grada izjavio je da je život u Alepu postao veoma težak.

“Nijedna kamera ili olovka ne mogu da opišu ono što preživljamo. Alep je zaboravljen, napušten”, ispričao je on.

Istakao je da su bolnice pretrpane.

“Postoji ozbiljan nedostatak medicinskih sredstava i specijalizovanih ljekara. Tu je samo jedan neurohirurg, dva opšta hirurga, tri ortopeda… Nemamo dovoljno osoblja da spasemo sve ove ranjene ljude. Ponestaje nam i anestetika. Doktori liječe ljude po podovima. Jedini preostali neurohirurg izveo je operaciju na mozgu na podu i to bez anestezije”, priča očajni Abu Radžab.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!