Festival “SEE Berlin 2016”: Najbolji glumci Emir Hadžihafizbegović i Uliks Fehmiu

Najbolji glumac, prema ocjeni internacionalnog žirija, je Emir Hadžihafizbegović, dok je internacionalni žiri mladih najboljim glumcem proglasio Uliksa Fehmijua. S ove dvije nagrade, film “Naša svakodnevna priča” može se pohvaliti sa do sada osvojenih 14 nagrada

Film “Naša svakodnevna priča”, bosanskohercegovačke rediteljke Ines Tanović, osvojio je dvije nagrade na Festivalu filmova jugoistočne Evrope “SEE Berlin 2016”.

Najbolji glumac, prema ocjeni internacionalnog žirija, je Emir Hadžihafizbegović, dok je internacionalni žiri mladih najboljim glumcem proglasio Uliksa Fehmijua. S ove dvije nagrade, film “Naša svakodnevna priča” može se pohvaliti sa do sada osvojenih 14 nagrada, piše “Avaz”.

Radnja filma je sljedeća: Porodica Sušić živi tipični bosanski život. Otac Muhamed radi u jednoj uspješnoj kompaniji, a majka Marija je učiteljica u penziji. Njihov sin Saša je mladi ratni veteran, a njegova sestra Senada je, kao djevojčica, napustila Sarajevo s konvojem za evakuaciju. Saša se tokom rata oženio novinarkom Ninom. Godinama poslije, ona ga je napustila i Saša se vratio u roditeljski dom. Muhamed se lakše sporazumijeva sa prijateljima nego s članovima svoje porodice, a Marija je ta koja održava porodicu na okupu. Jednog dana, Marija susreće svoju bivšu učenicu Lejlu i poziva je kući na ručak. Lejlina kreativnost i spontanost privlače Sašu. On i Lejla se zaljubljuju i jedno u drugome traže utjehu. Marija, istovremeno, otkriva da ima tumor dojke. Senada, koja je trudna, vraća se zbog majčine bolesti u Sarajevo. Kako se problemi gomilaju, Muhamed i Saša počinju prvi put da se zbližavaju, shvativši da je porodica ono najvažnije u životu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!