Optužnica protiv Igora Usainovića: Svirepo ubio staricu, ugušila se u sopstvenoj krvi

Dok se žrtva batrgala u samrtnom ropcu, nemilosrdni ubica je više puta udario kutijom pedale za bas gitaru po glavi nanijevši joj višestruke prelome lobanje, izbivši joj zub, povrijedivši joj mozak, usljed čega je ona ubrzo podlegla povredama ugušivši se u sopstvenoj krvi

Foto: Blic

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu zbog teškog ubistva protiv Igora Usainovića (33) zvanog Kung Fu iz sela Rečica, kojom ga tereti da je 13. decembra prošle godine u njenom stanu, u Ulici Dimitrija Tucovića, svirepo ubio Ružicu Talević (83).

Kako se navodi u optužnom aktu, Usainović je kritičnog dana u parku uočio staricu i pratio je do njene zgrade, a onda nasumice zvonio na vrata komšijama dok od njih nije saznao u kom stanu živi. Čim mu je otvorila bacio se na nju, ugurao je u trpezariju i oborio je na pod a zatim joj oko vrata zamotao stolnjak u namjeri da je uguši.

Dok se žrtva batrgala u samrtnom ropcu, nemilosrdni ubica je više puta udario kutijom pedale za bas gitaru po glavi nanijevši joj višestruke prelome lobanje, izbivši joj zub, povrijedivši joj mozak, usljed čega je ona ubrzo podlegla povredama ugušivši se u sopstvenoj krvi.

Iako je motiv surovog napada bila pljačka, Useinović nije stigao da namjeru sprovede posumnjavši da u stanu ima još nekog, što se pokazalo kao tačno jer je u drugoj sobi spavao Ružicin sin koji je, nakon što je majku našao u lokvi krvi, pozvao Hitnu pomoć.

Ubica je, piše Portal Analitika, nakon zločina otišao u nišku Policijsku upravu gdje se, u namjeri da obezbijedi alibi, prijavio, što je bio dužan da čini dva puta mjesečno po odluci sudije za prethodni postupak Osnovnog suda zbog ranijih krivičnih djela. Zatim je pokušao da autobusom pobjegne kod sestre u Požarevac, ali ga je policija uhapsila u Aleksincu.

Usainović je višestruki povratnik koji je iza rešetaka proveo više od dvanaest godina zatvora zbog krađa, teških krađa i razbojništava izvršenih, osim na području Niša, i u Beogradu, Jagodini, ali i u Bosni i Hercegovini.

Zbog toga što je starica usmrćena na izuzetno svirep i podmukao način, Tužilaštvo je napad na nju okvalifikovalo kao teško ubistvo. Ukoliko bude osuđen, Usainoviću prijeti kazna zatvora od 40 godina.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!