Nikola Vučević

Nikola Vučević, centar Orlando Medžika i crnogorske reprezentacije, već godinama važi za jednog od najboljih igrača iz Evrope koji igraju u NBA.

U nedavnom izboru slavnog magazina ESPN, Vučević se našao na devetom mjestu liste najboljih internacionalaca NBA za narednu sezonu.

Po analizi ESPN-a, koja uzima u obzir brojne statističke parametre i kompletan sastav timova za narednu sezonu, kako bi se procijenio značaj pojedinaca za igru kompletnog tima, Vučević je napredovao u odnosu na prošlogodišnju listu za jednu poziciju.

“Njegov učinak i važnost za igru Orlanda bio bi još veći da se tim nije značajno pojačao dovođenjem Serža Ibake i Bizmaka Bijomba na pozicijama pod košem. Time se konkurencija povećala, pa se očekuje da učinak Vučevića bude nešto manji”, objasnio je analitičar ESPN-a Kevin Pelton.

Iako važi za jednog od najboljih centara NBA lige, čiji se ugovor mjeri milionima, Nikola se odazvao selektoru Bogdanu Tanjeviću i predvodiće reprezentaciju Crne Gore u predstojećim kvalifikacionim mečevima za Evropsko prvenstvo.

Očekuje se da popularni Nik bude igrač koji će voditi reprezentaciju do pobjeda, baš kao što to radi u dresu Orlando Medžika gdje je u prošloj sezoni imao učinak od 18,2 poena i 8,9 skokova.

Prvi meč u kvalifikacijama izabranici Bogdana Tanjevića igraju 31. avgusta protiv Slovačke u Podgorici.

  

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!