Obračun selefija zbog zagađenja vode u Ošvama: Jedan uhapšen, drugi u bijegu

Iz MUP-a ZDK su rekli da, prema prvim operativnim saznanjima, postoje indicije da je A. K. iz Ošvi u znak nezadovoljstva zbog najavljenog isključenja sa mjesnog vodovoda zbog neizmirenih obaveza prema mjesnoj zajednici, zajedno sa još jednom osobom, upotrebom najvjerovatnije pogonskog goriva, zagadio vodu u mjesnom rezervoaru, ispalivši tom prilikom dva hica iz vatrenog oružja, nakon čega su se vozilom udaljili u nepoznatom pravcu

U mjestu Ošve, opština Maglaj, danas je došlo do pucnjave nakon nesuglasica u vezi sa korištenjem mjesnog vodovoda, a u kojoj su učestvovali pripadnici takozvane selefijske zajednice.

Prema saznanjima “Avaza” nema ranjenih, ali je jedan od učesnika sukoba, A. K, pobjegao i policija traga za njim.

Kako saznaje avaz.ba, došlo je do zagađenja jednog bazena nakon što je osoba inicijala J. B. u rezervoar vode ubacila još nepoznato sredstvo usljed čega je zatrovana voda.

“Navodno je zbog pronađenog automobila koji bi se mogao dovesti u vezu sa ovim slučajem izvršen pretres Latifu T. u Gradišću”, piše avaz.ba.

Oni se terete zbog krivičnog djela izazivanja opšte opasnosti i zagađenja vodovoda.

Kako je “Avazu” rečeno u MUP-u ZDK, uviđaj su izvršili službenici sektora kriminalističke policije pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva ZDK. Kako je navedeno u prijavi mještanina, tom prilikom ispaljena su i dva hica iz vatrenog oružja, a ti navodi se provjeravaju i dokumentuju.

Dodaju da, prema prvim operativnim saznanjima, postoje indicije da je A. K. iz Ošvi u znak nezadovoljstva zbog najavljenog isključenja sa mjesnog vodovoda zbog neizmirenih obaveza prema mjesnoj zajednici, zajedno sa još jednom osobom, upotrebom najvjerovatnije pogonskog goriva, zagadio vodu u mjesnom rezervoaru, ispalivši tom prilikom dva hica iz vatrenog oružja, nakon čega su se vozilom udaljili u nepoznatom pravcu.

Nezvanično, piše “Avaz”, radi se o Jasminu Batanoviću i Ademu Karamuji koji je hapšen u okviru akcije “Damask” prije dvije godine.

Protiv Karamuje i još 11 osoba Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu da su postali članovi organizovane terorističke grupe i da su protivzakonito učestvovali u oružanim sukobima na području Sirije i Iraka.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!