Još se traga za tijelom Andreja Beuca koji je nestao nakon skoka u Drinu: Šta je mladog Slovenca povuklo na dno? (VIDEO)

Beuc je nakon skoka izronio, ali je potom nestao u vodi. Za njim danima tragaju ronioci, ali zbog mutne vode još nije pronađeno njegovo tijelo. Mediji za sada o uzrocima nesreće nagađaju, slabu organiziju slabo ko pominje

Slovenac Andrej Beuc (34) iz Krškog, koji je u nedjelju skočio sa mosta u Drinu u Zvorniku, sa visine od 20 metara, poslije skoka je nestao u vodi. 

Njegovo tijelo još nije pronađeno, a ono što je zasad misterija je šta je to moglo da iskusnog plivača povuče na dno.

Naime, Beuc nakon skoka izronio, ali je potom nestao u vodi. Za njim danima tragaju ronioci, ali zbog mutne vode još nije pronađeno njegovo tijelo.

Među prvim teorijama zašto i dalje ne mogu da ga pronađu spominjalo se da ga je neka neman povukla na dno. Pojedini su na snimcima primijetili kako se pored njega vide još neki obrisi, pa je počelo da se nagađa da je u pitanju som, za kog je u ovom dijelu Drine poznato da zna da odvuče plivače na dno.

Na snimcima se može vidjeti kako Andrej izranja tražeći pomoć, a u isto vrijeme na nekoliko metara od njega izranja tajanstveno biće. Da stvar bude još misterioznija, Andrej i ovo stvorenje, poslije toga, istovremeno uranjaju u Drinu, a poslije svega nekoliko sekundi dolaze ronioci koji nijesu uspjeli da spasu nesretnog Slovenca, piše “Telegraf”.

Druga teorija je, prenosi “Avaz”, da je udario glavom o dno nakon skoka, što kao mogućnost vidi i Nenad Arsenić, bivši reprezentativac Jugoslavije u skokovima u vodu. Arsenić je rekao da je Andrej napravio veliku grešku, jer je sa 20 metara visine u vodu “ušao” bez postavljenih ruku ispred.

“Nakon te greške sve zavisi od položaja glave. Beucova glava je, kako sam zaključio na televizijskim snimcima, pri ulasku u vodu bila pod uglom od 90 stepeni i ubačena prema stomaku, odnosno ‘podmotana’. Andrej je, vjerovatno, dobio udarac u potiljak kada najčešće puca četvrti pršljen na kičmi. Čim se to desi, gubi se kontrola nad rukama i drugim djelovima tijela”, objasnio je Arsenić, koji je i višestruki pobjednik u skokovima sa Gradskog mosta u Banjaluci.

Iskusni skakač je naveo da je Beuc mogao da nakon skoka uroni u Drinu čelom, ali da u tom slučaju nije moguće da pukne pršljen već da skakač dobije potres mozga i padne u nesvijest.

“To je moguće kada se skoči sa visine veće od 15 metara, a ruke ne postave ispred. Ipak, to je manje vjerovatno u ovom slučaju. Ostavimo konačnu riječ doktorima koji će najbolje objasniti šta se zapravo desilo”, rekao je Arsenić.

Treća teorija je da je za povlačenje Slovenca na dno mutne Drine kriv vir koji ga je povukao i odvukao daleko od mjesta nesreće ispod mosta.

Takođe, jedna od mogućnosti je da je iskusnog skakača u vodu i profesionalnog padobranca u momentu kada je ušao u vodu uhvatio grč. Ali, i ta teorija ostaje u sjenci misterije, jer se ranije sigurno već susretao sa napadima grča i znao je kako da reaguje prilikom njihovih pojavljivanja.

U Zvorniku se i dalje traga za tijelom Andreja Beuca, koji je nastupao na takmičenju organizovanom u okviru manifestacije “Zvorničko ljeto” koja je prekinuta odmah nakon nemilog događaja.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!