Plav: Šahmanović i Žarku se nadaju da će granični prelaz preko Čakora biti otvoren dogodine

“Za ovu godinu budžet je 700.000 eura, a za 2017. i 2018. godine biće po milion eura, sa mogućim rastom investicija. Mi smo razgovarali i sa ministrom saobraćaja i pomorstva Ivanom Brajovićem kako bi i Crna Gora odradila svoj dio puta, da bi za tri do četiri godine otvorili ovaj putni pravac”, kazao je ministar za infrastrukturu Kosova Ljutfi Žarkuo

Predsjednik Opštine Plav Orhan Šahmanović rekao je da, iako je sporazum između Vlade Crne Gore i Kosova o otvaranju graničnog prelaza preko Čakora potpisan 2014. godine, po tom pitanju ništa nije učinjeno.

Šahmanović je na današnjem sastanku sa ministrom za infrastrukturu Kosova Ljutfi Žarkuom i njegovim saradnicima rekao da se ipak nada da će taj granični prelaz biti otvoren naredne godine.

Žarku je kazao da su radovi na putnom pravcu Dečani – Plav na teritoriji Kosova počeli prošle godine i da će biti nastavljeni u naredne dvije.

“Za ovu godinu budžet je 700.000 eura, a za 2017. i 2018. godine biće po milion eura, sa mogućim rastom investicija. Mi smo razgovarali i sa ministrom saobraćaja i pomorstva Ivanom Brajovićem kako bi i Crna Gora odradila svoj dio puta, da bi za tri do četiri godine otvorili ovaj putni pravac”, kazao je Žarku.

Do sada je, dodao je, sa kosovske strane asfaltirano nekoliko kilometara puta.

Kako bi ovo pitanje što prije bilo riješeno, Šahmanović će kandidovat Vladi da se pokrene pitanje oko putnog pravca Plav – Dečani.

Otvaranjem tog putnog pravca pružila bi se mogućnost za regionalno otvaranje Nacionalnog parka “Prokletije”.

Šahmanović je na sastanku u Plavu rekao da su ministri vanjskih poslova Crne Gore i Kosova, Igor Lučić i Hašim Tači, dogovorili da taj granični prelaz bude otvoren naredne turističke sezone.

Sastanku su prisustvovali poslanici kosovskog parlamenta Besim Bećaj i Raif Ćeljaj, kao predstavnici Nacionalnog savjeta Albanaca.

Selma Šarkinović

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!