Vrhovni sud SAD blokirao Obamin imigracioni plan koji je trebao da zaštiti milione osoba od deportacije

Predsjednik SAD je rekao da je ovakva odluka Vrhovnog suda “srceparajuća za milione izbjeglica koji su u SAD izgradili svoje živote” te upozorio protivnike da neće još dugo moći da spriječe ostvarenje snova izbjeglica

Vrhovni sud SAD blokirao je imigracioni plan predsjednika Baraka Obame koji je trebalo da zaštiti od deportacije milione ilegalnih imigranata u SAD.

Sudije Vrhovnog suda glasale su neriješeno, četiri prema četiri, čime je na snazi ostala presuda nižeg suda kojom se blokira taj prijedlog.

Predsjednik Obama je rekao da je ovakva odluka Vrhovnog suda “srceparajuća za milione izbjeglica koji su u SAD izgradili svoje živote” te upozorio protivnike da neće još dugo moći da spriječe ostvarenje snova izbjeglica.

On je istakao da će državljani SAD u novembru “morati da odluče šta im je važno”, misleći pri tome na predsjedničke izbore.

Prema Fokusovim pouzdanim informacijama, veliki broj ljudi sa prostora bivše Jugoslavije sa zebnjom je dočekao ovu odluku Vrhovnog suda SAD. Mnogi od njih se nalaze pred deportacijom, koja je ukoliko na predsjedničkim izborima pobijedi Tramp, sasvim izvjesna. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!