Prvi avion iz Beograda za Njujork posle 24 godine: Er Srbija počela sa letovima za SAD

Na njujorški aerodrom JFK sleteo je avion Er Srbije, na prvoj direktnoj liniji iz Beograda posle 24 godine. Nova aviolinija je naišla na odličan prijem putnika i do sada je prodato oko 15.000 karata

Jutros u osam sati i osam minuta avion Er Srbije na liniji JU 500 poleteo sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” za Njujork, čime je posle 24 godine ponovo otvorena direktna avionska linija za Ameriku. Erbasov avion A330 saobraćaće pet puta nedeljno, a Er Srbija je jedina kompanija koja ima takav let u okruženju.

Na svečanosti povodom otvaranja linije, ambasador SAD Kajl Skot je čestitao je Srbiji na strateškoj odluci da otvori liniju ka Njujorku, ocenjujući da će ova linija pojačati veze između dve zemlje:

“Mogu sa kažem da sam prije 30 godina letio sa JAT-om u Ameriku. Ovo nije ista stvar. Oprema na ovom avionu će značiti svima za ugodan let. Ja govorim o unutrašnjosti aviona. Što se tiče samog aviona – lijep je, ali nije Boing. To je za budućnost Er Srbije.”

“Avion nam je divan, ekselencijo, ali kada nam Boing bude dao veći popust nego Erbas, onda ćemo da kupimo i Boing. To je novi život za našu aviokompaniju, ali to je novi život i za našu zemlju. On pokazuje našu opredeljenost u otvaranju prema svijetu, u dostizanju prijateljstva, sa onima sa kojima to nismo uspjeli da izgradimo u prethodnih 25 godina”, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić, prenosi Glas Amerike. 

Avion koji će saobraćati između Beograda i Njujorka je Erbasov A330, koji je dobio ime “Nikola Tesla”. Ima 254 mesta, od čega 18 u biznis klasi i to je sada najveći avion u floti Er Srbije.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!