Luksemburg: ZK „Bihor“ priredio iftar

„Ramazan je poseban mjesec u životu muslimana, mjesec koji donosi mir duši i prilika da se obnove pokidane veze među ljudima, da se posvađani izmire i da se širi svjetlost duha i blagosti oko sebe“, poruka je trojice imama koji su prisustvovali i predvodili zajednički iftar – Muhameda ef. Rizvića, Irfana ef. Hasanovića i Nedžada ef. Zilkića

Iseljenici iz Crne Gore u Luksemburgu Ernad Ero Muhović i Elvis Eko Duraković, vlasnici preduzeća „M.E.T.“, braća Halilović – Esko, Harun i Hajro, vlasnici preduzeća „EHH LUX“, i Edin Latić, vlasnik preduzeća „Bihor“, organizovali su 20. jula u prostorijama Zavičajnog kluba „Bihor“ u gradu Rumelanžu zajednički iftar za članove kluba i prijatelje.

Prostorije udruženja bile su ispunjene do posljednjeg mjesta, a među prisutnima je bio i počasni konzul Crne Gore u Luksemburgu, dipl. arhitekta Remzija Camić sa suprugom.


Iftaru su prisustvovali i ugledni doseljenici iz Crne Gore koji žive i rade u Luksemburgu.

Sa skupa je poručeno da su ovakvi susreti poruka da svi narodi slobodno slijede svoje kulturološke osobenosti i da zajednički, u miru, proslavljaju svoje vjerske, nacionalne i državne praznike.

Doseljenike iz Crne Gore u Luksemburgu uglavnom čine Bošnjaci sa sjevera Crne Gore. Oni, kao dio svog kulturnog i kulturološkog identiteta, baštine važan muslimanski mjesec ramazan, pa jedan broj njih, iz godine u godinu, organizuje zajednički iftar na koji pozivaju svoje prijatelje, komšije, poslovne partnere i druge dobronamjerne ljude koji poštuju hiljadugodišnju tradiciju muslimana i gaje vrijednosti međunacionalne tolerancije.


„Ramazan je poseban mjesec u životu muslimana, mjesec koji donosi mir duši i prilika da se obnove pokidane veze među ljudima, da se posvađani izmire i da se širi svjetlost duha i blagosti oko sebe“, poruka je trojice imama koji su prisustvovali i predvodili zajednički iftar – Muhameda ef. Rizvića, Irfana ef. Hasanovića i Nedžada ef. Zilkića.

Faiz Softić

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!