Preminuo bivši republikanski senator Džordž Vojinović

Tokom 12 godina, koliko je služio u Senatu, Vojinović se često nije slagao sa konzervativnim republikancima. Vrlo rano se zalagao za pomoć autoindustriji, koja zapošljava hiljade radnika u Ohaju, a bio je i jedan od rijetkih republikanaca, koji su tokom Bušove administracije predlagali podizanje poreza da bi se obezbijedila sredstva za rat u Iraku i pomoć ugroženima od naleta uragana

Bivši republikanski senator Džordž Vojinović iznenada je preminuo je u svojoj kući u Klivlendu u 80. godini života.

Njegova supruga Dženet potvrdila je da je umjereni republikanski zakonodavac umro u snu, dva dana pošto je održao javni govor u Gradskoj skupštini Klivlenda, povodom 25. godišnjice nezavisnosti Slovenije.

Vojinović, čiji otac je bio Srbin, a majka Slovenka, trebalo je da bude jedan od republikanskih delegata na Nacionalnoj konvenciji sledećeg mjeseca u Klivlendu.

Kako prenosi Glas Amerike, tokom 12 godina, koliko je služio u Senatu, Vojinović se često nije slagao sa konzervativnim republikancima. Vrlo rano se zalagao za pomoć autoindustriji, koja zapošljava hiljade radnika u Ohaju, a bio je i jedan od rijetkih republikanaca, koji su tokom Bušove administracije predlagali podizanje poreza da bi se obezbijedila sredstva za rat u Iraku i pomoć ugroženima od naleta uragana.

Pored službe u Senatu, Vojnović je bio i gradonačelnik Klivelnda, a u dva mandata i guverner Ohaja.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!