Dječak upao u kanal s gorilama, čuvari pucali na životinju (VIDEO)

Dječak je preskočio ogradu i upao u kanal u kome ga je zgrabio gorila i odvukao sa sobom. Na videosnimku se vidi dječak kojeg gorila vuče kroz plitak rov. Gorila se tada zaustavlja, sa djetetom koje leži ispod njega i posmatra ga

Zaposleni u zoološkom vrtu u Cincinnatiju u Americi ubili su gorilu nakon što je četvorogodišnji dječak preskočio ogradu i ušao u kanal u kome borave životinje.

Dječak je preskočio ogradu i upao u kanal u kome ga je zgrabio gorila i odvukao sa sobom.
Na videosnimku se vidi dječak kojeg gorila vuče kroz plitak rov. Gorila se tada zaustavlja, sa djetetom koje leži ispod njega i posmatra ga.

Na prikazanom snimku gorila uopšte ne pokušava nauditi dječaku.

Nakon toga, dječaka preuzima drugi gorila po imenu Harambe i vuče ga desetak minuta.

“Zaposleni u zoološkom vrtu su morali da donesu tešku, ali ispravnu odluku kako bi spasili život malom dječaku. Ishod je mogao biti veoma loš”, saopštio je direktor zoološkog vrta Thane Maynard i dodao da injekcije za smirenje nisu korištene jer ne bi imale tako brzo dejstvo.

Maynard je zaključio da je “dječak sigurno bio u opasnosti”, iako nije direktno napadnut.

Iz uprave zoološkog vrta je saopšteno da su zaposleni morali da pucaju na gorilu teškog 180 kilograma, jer se radilo o situaciji “opasnoj po život”, prenosi BBC.

Dječak je zatim odveden u lokalnu bolnicu i mada nema zvaničnih informacija o njegovom stanju, vjeruje se da će se oporaviti.

Dio zoološkog vrta u kome su izložene gorile privremeno je zatvoren za posjetioce nakon jučerašnjeg incidenta.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!