Razbojnici u Podgorici zbog 10 eura sa više udaraca kamenom u glavu ubili staricu

Beživotno tijelo 78-godišnje Ajse Beriše sa Kosova, nastanjene u Podgorici, pronađeno je juče na Ćemovskom polju u Podgorici, saznaju “Vijesti” u policiji. Žena je prije dva dana presretnutana putu do svoje kuće i prema informacijama iz policije, ubijena iz koristoljublja

Beživotno tijelo 78-godišnje Ajse Beriše sa Kosova, nastanjene u Podgorici, pronađeno je juče na Ćemovskom polju u Podgorici, saznaju “Vijesti” u policiji. Žena je prije dva dana presretnutana putu do svoje kuće i prema informacijama iz policije, ubijena iz koristoljublja.

Prema nezvaničnim podacima “Vijesti”, policija je uhapsila četiri osobe – Elvira Hajrizaja (22) iz Podgorice, Bajramšu Hoti (18) iz Peći, nastanjena u Podgorici, i Šefćeta Demirija (24) i Hadžiju Hasija (21) iz Podgorice.

Harizaj je, kako se sumnja, sa više udaraca kamenom u glavu ubio staricu, nakon čega su mu ostali osumnjičeni pomogli da njeno tijelo odnese dvadesetak metara od mjesta ubistva i baci u žbunje.

Tijelo je pronađeno je u nedaleko od fudbalskih terena FSCG, na Ćemovskom polju.

“Vijesti” iz policije nezvanično saznaju da su osumnjičeni prije ubistva od Beriše tražili novac.

Načelnik Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata i nasilja u porodici CB Podgorica Radovan Stijović saopštio je da je uviđajem konstatovano da su na tijelu Beriše vidljive povrede u predjelu glave za koje se pretpostavilo da potiču iz nasilja.

“Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su osumnjičeni E.H, B.H, H.H. i Š.D, na štetu A.B, sa umišljajem i iz koristoljublja počinili krivično djelo teško ubistvo na način što su, 19. maja u periodu od 23.30 do 00 časova, u parku u Ćemovskom polju u blizini lokalnog puta koji se nalazi u produžetku Bulevara Pera Ćetkovića u pravcu Konika, lišili života oštećenu A.B. tako što su joj zadali više udaraca kamenom u predjelu glave, usljed čega je ona zadobila smrtonosne povrede. Nakon toga jedan od osumnjičenih, E.H, je od A.B. uzeo novac u iznosu od 10 eura koji je ona imala kod sebe”, rekao je Stijović.

On je dodao da se sumnja da su osumnjičeni prethodno, iste večeri, Berišu napali u kući Elvira Harizaja u naselju Konik, u namjeri da od nje otmu novac, te da su tom prilikom na nju nasrnuli drvenom palicom.

“A.B. je uspjela da pobjegne iz kuće osumnjičenog, ali su oni, kako se sumnja, nakon izvjesnog vremena krenuli za njom vozilom “Ford”, a zatim je uočili kako se pješice kreće u pravcu grada. Ona je pokušala da pobjegne od njih, ali su je osumnjičeni, kako se sumnja, sustigli u parku u Ćemovskom polju, gdje su joj zadali udarce kamenom od kojih je preminula. Osumnjičeni su, uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom izvšiocu, danas privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnova sumnje da su počinili navedeno krivično djelo”, rekao je Stijović, prenosi portal vijesti.me.

Tijelo Ajse Beriše upućeno je na Odjeljenja sudske patologije Kliničkog centra radi vršenja obdukcije.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!