Nesreća kod Doboja: Krenuo po svadbenu tortu, i nije se vratio…

  U sudaru je život izgubio 28-godišnji Ferid Galijašević iz Tešnja, momak koji je u petak trebao uploviti u bračne vode sa svojom izabranicom Amrom Ibrahimkadić, takođe iz Tešnja

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se juče oko 11 sati dogodila na magistralnom putu M17 u Doboju, poginuo je vozač Golfa 4, dok je jedna osoba povrijeđena.

Do nesreće je došlo kada se Golf (A91O491) sudario sa kamionom preduzeća Trans-kop (003M607). Navodno je vozač Golfa pokušao da pretekne kombi, ali je iz suprotnog smjera naišao kamion MAN, koji je vozio Elmir Unkić, takođe iz Tešnja. Došlo je do direktnog sudara…

U sudaru je život izgubio 28-godišnji Ferid Galijašević iz Tešnja, momak koji je u petak trebao uploviti u bračne vode sa svojom izabranicom Amrom Ibrahimkadić, takođe iz Tešnja. Prvo je bilo zakazano građansko, a zatim i šerijatsko vjenčanje, dok je za subotu bila planirana svadbena proslava u Vili “Ukus”.

Kako piše portal haber.ba, on je juče prijepodne krenuo u Doboj po svadbenu tortu, no nije se vratio…

“Spremali smo se za svadbu, a sada mu trebamo ići na dženazu, da mu dragi Bog da svako dobro”, rekli su komšije i prijatelji.

Kažu i da je Ferid bio momak za primjer, jedan od najboljih studenata Mašinskog fakulteta u Sarajevu i stipendista njemačke kompanije “Mann + Hummel”, ali je nakon što je njegov otac pokrenuo privatni biznis sa stolarijom, prekinuo stipendiranje i okrenuo se porodičnom biznisu. Bio je dobitnik Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu za izuzetne rezultate tokom studija, a s vremenom se opredijelio za robotiku koja je postala njegova specijalnost.

Nažalost, podletio je pod kamion i izgubio je život na licu mjesta. Od siline udara Golf je doslovno smrskan, a tijelo vozača iz auta su izvukli vatrogasci.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!