Đorđe Balašević: Vučić me nazvao “jeftinom fukarom” koja je išla u Sarajevo da pjeva za muslimane

“To je bilo vrlo neukusno u najmanju ruku. Poslije toga su učestalo počeli da mi prijete. Doživio sam sada i da mojoj kćerci prijete smrću, isto kao i meni, i to opet poslije izjave nekadašnjeg mladog ministra koji me je onomad nazvaojeftinom fukarom a koji je u međuvremenu postao skupa fukarai čak je i sam otišao u Bosnu i vratio se doduše nešto brže nego što sam ja odande došao”, ispričao je Balašević.

Pjesnik, pisac i muzičar Đorđe Balašević stao je danas u odbranu svoje kćerkeJelene Bebe Balašević, koja u poslednje vreme dobija prijetnje smrću, i rekao da su i njemu svojevremeno i njoj sada prijetili nakon izjava Aleksandra Vučića, prenose mediji.

“Jeste, ovo radim za moju Bebu, a mogli bi i vi za vaše Bebe”, rekao je Balašević na video snimku, koji se može naći na Jutjub kanalu Demokratske stranke.

On je prepričao događaj iz 1998. godine, kada je pozivajući na mir, bio među prvim muzičarima koji su otišli u Sarajevo i priredio koncerte za djecu stradalu od nagaznih mina.

„Odlazeći tamo činilo mi se da radim jednu vrlo lijepu stvar. Otišavši tamo shvatio sam da ne radim lepu, nego neprocenjivu stvar za šta sam ovde bio izložen svim mogućim uvredama, a na mene je bacano sve moguće medijsko drvlje i kamenje. Znao sam sa tim da izađem na kraj, jer sam momak sa periferije i sa kojekakvim budalama znam da izađem na kraj na ovaj ili onaj način“, prepričao je Balašević.

On je podsjetio da ga je Vučić, čije ime i prezime nije izgovarao u izjavi koja traje devet minuta, kao “mladi ministar informisanja” 1998. godine nazvao “jeftinom fukarom” koja je išla u Sarajevo da pjeva za muslimane umjesto da pjeva za srpsku djecu.

“To je bilo vrlo neukusno u najmanju ruku. Poslije toga su učestalo počeli da mi prijete. Doživio sam sada i da njoj prijete smrću, isto kao i meni, i to opet poslije izjave nekadašnjeg mladog ministra koji me je onomad nazvaojeftinom fukarom a koji je u međuvremenu postao skupa fukarai čak je i sam otišao u Bosnu i vratio se doduše nešto brže nego što sam ja odande došao”, ispričao je Balašević.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!