Najveća zmija na svijetu: Uhvaćen piton dug osam metara i težak 250 kilograma

Pripadnik službe Herme Herisyam za “Guardian” je kazao da je piton dug oko osam metara i težak 250 kilograma. Ako se te mjere potvrde, ova još neimenovana zmija ući će u Guinnessovu knjigu rekorda kao najduža na svijetu

Na jednom gradilištu u malezijskom Paya Terubongu uhvaćen je ogromni piton koji će vrlo vjerovatno preuzeti titulu najduže zmije ikad ulovljene.

Riječ je o mrežastom pitonu, dugom oko osam metara, čija vrsta živi na području jugoistočne Azije i smatra se najdužom zmijom na svijetu.

Kako prenosi portal avaz.ba, pitona su spazili radnici koji su odmah pozvali nadležne službe da ga uhvate. Na lice mjesta došla je malezijska civilna služba čiji su radnici ulovili zmiju nakon pola sata slaganja zamke.

Pripadnik službe Herme Herisyam, koji je fotografisao ulovljenog pitona, za “Guardian” je kazao da je piton dug oko osam metara i težak 250 kilograma.

Ako se te mjere potvrde, ova još neimenovana zmija ući će u Guinnessovu knjigu rekorda kao najduža na svijetu. Trenutno tu titulu nosi mrežasti piton Meduza, koji je dug 7.67 metara i težak 158.8 kilograma, a nalazi se u Kansas Cityju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!