Stanački izbori u SAD: Bernie Sanders pobijedio u Wyomingu

Sanders je lako pobijedio Clinton, kojoj je to bio šesti poraz u zadnje dvije sedmice. Sanders je prema rezultatima dobio 53 posto glasova, a Clinton 46 posto. On je još jednom osvojio glasove mladih: 81 posto birača od 18 do 29 godina glasalo je za njega, pokazale su izlazne ankete

Pretendent za demokratskog kandidata napredsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, Bernie Sanders, pobijedio je na unutarstranačkim izborima u Wyomingu.

Kako je javio AP, tu vijest je Sanders, senator iz Vermonta, saopštio stotinama svojih pristalica na predizborom skupu u New Yorku koji su ga pozdravili ovacijama.

To znači da je on do sada pobijedio u 16 država, dok je Hillary Clinton dobila glasove u 18 država, navodi AP.

To će, međutim, imati malo uticaja na ukupan broj glasova delegata gdje Clinton vodi pošto do sada ima 1.286 delegata dok Sanders ima 1.037, prenosi AP.

Clinton je pretrpjela porazi i prije nekoliko dana u Wisconsinu.

Kako prenosi portal balkans.aljazeera.net, Sanders je lako pobijedio Clinton, kojoj je to bio šesti poraz u zadnje dvije sedmice. Sanders je prema rezultatima dobio 53 posto glasova, a Clinton 46 posto. On je još jednom osvojio glasove mladih: 81 posto birača od 18 do 29 godina glasalo je za njega, pokazale su izlazne ankete.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!