Maloljetnji Bosanac zajedno s prijateljem oteo taksistu u Austriji

Mladići su na putu prema gradu Bischofshofenu iz gepeka izbacili povrijeđenog taksistu, te se nakon 30-tak kilometara vožnje vratili u Salzburg. Nakon što su ga izbacili iz gepeka, taksista je nazvao policiju nakon čega je uslijedilo brzo hapšenje

Sedamnaestogodišnjak iz Bosne i Hercegovine i njegov 18-godišnji prijatelj iz Austrije oteli su automobil od taksiste kojeg su stavili u gepek te se nekoliko sati vozali u Salzburgu i okolini ovog grada.

Prema navodima austrijskog ORF-a, mladiće koji su bili u alkoholisanom stanju, je uslikao radar nakon što su vozili brzinom većom od dozvoljene.

Prema pisanju istog izvora, mladići su na putu prema gradu Bischofshofenu iz gepeka izbacili povrijeđenog taksistu, te se nakon 30-tak kilometara vožnje vratili u Salzburg.

Kako prenosi N1, mladići su putem telefona pozvali taksi službu, a nakon što je vozač stigao na zakazanu adresu, oni su stajali kraj vreće sa drvima. Taksisti su rekli da vreću žele staviti u gepek, a nakon što im je ovaj otvorio gepek, u njega su umjesto vreće gurnuli taksistu i krenuli autoputem prema Bischofshofenu.

Nakon što su ga izbacili iz gepeka, taksista je nazvao policiju nakon čega je uslijedilo brzo hapšenje.

Prema navodima policije, u trenutku hapšenja dvojac je bio u alkohisanom stanju, a novac za alkohol uzeli su od taksiste. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!