Obijena kuća Stevana Jovetića, ubijen komšijski pas

Jovetićeve komšije Dražen i Svetlana Barjaktarović kazali su “Vijestima” da  su policajci lopove mogli uhvatiti  na djelu – da su na vrijeme reagovali na njihov poziv. Boks u kom je   pas bio smješten nalazi se  nedaleko  od Jovetićeve kuće, neposredno ispod prozora kroz koji su lopovi najvjerovatnije  ušli u kuću

Lopovi su   2. januara upali u  porodičnu kuću fudbalera Stevana Jovetića u Podgorici i  ubili  psa njihovih komšija Barjaktarovića. 

Iz policije je  “Vijestima” nezvanično saopšteno da su obavili uviđaj i da iz kuće Jovetića nije ništa ukradeno. Rekli su da pretpostavljaju da su kradljivci u domu  fudbalera italijanskog Intera tražili novac i zlato.

Kuća  u podgoričkom naselju Stari aerodrom obijena je  između pet i sedam sati izjutra, a lopovi su prije toga otrovali komšijskog psa  i zaštitni alarm onesposobili pur pjenom.

Alarm se, međutim,  kasnije oglasio, ali tek  kada su nezvani gosti napustili  kuću. 

Jovetićeve komšije Dražen i Svetlana Barjaktarović kazali su “Vijestima” da  su policajci lopove mogli uhvatiti  na djelu – da su na vrijeme reagovali na njihov poziv.

Boks u kom je   pas bio smješten nalazi se  nedaleko  od Jovetićeve kuće, neposredno ispod prozora kroz koji su lopovi najvjerovatnije  ušli u kuću.

Barjaktarovići vjeruju  da se zbog toga  njihov američki staford  Konan i našao na meti lopova.

“Konan je oko 5 sati i 10 minuta počeo da laje. Svetlana je izašla na prozor, vidjela da se neuobičajeno ponaša i probala da ga umiri. Nisam ustajao dok nisam krenuo na posao. Oko 7 sati i 20 minuta nazvala me i rekla mi da je  sin Lazar našao Konana otrovanog i da ne može da ga smiri… Bio je u šoku. Njegov ljubimac ležao je   mrtav u boksu… Kada je oko 7:30 nazvala policiju, rekli su joj da to nije njihova, već nadležnost Komunalne policije. Da su tada došli možda bi lopove zatekli u kući”, kazao je Dražen. 

Svetlana je ispričala da se na brojeve telefona Komunalne policije niko nije javljao, ali da su se oko 11 sati u dvorištu okupili inspektori, krim tehničari…

“Pas je i dalje ležao otrovan u dvorištu, a oni nijesu mogli da pronađu vezu između ta dva događaja. Više puta sam pitala inspektore treba li da slikaju psa,  krim tehničar je samo bacio pogled preko ramena”, kazala je ona.

Ona je rekla da je inspektore pitala –  da li bi bila ubijena da je slučajno u vrijeme krađe izašla iz kuće i kako bi tada policija reagovala.

Njen suprug je rekao  da je ogorčen time što inspektori nijesu mogli da povežu krađu sa trovanjem psa. “Oni nisu ukapirali da je ovo morala da uradi dobro organizovana kriminalna grupa i da je neko   dugo sve nas posmatrao   da bi znao kada komšije nijesu kod kuće, kakve su naše navike, kuda da prođu kroz  dvorište, gdje je pas… Možda su slikali nas i djecu. To niko ne uzima u obzir”. 

Dodao je da je jedan od inspektora došao oko 14 sati kada su već sahranili psa  i tražio da uzmu uzorak krvi, kako bi ustanovili  čime je otrovan. 

“Kasnije je  rekao da tužilac to ne zahtijeva i da ako hoću,   platim Ekotoksikološkom zavodu da uradi analizu i gonim NN lice po  privatnoj tužbi. Da ne pričam to što niko nije pitao kako je moje dijete koje je našlo  ljubimca otrovanog i da li mu treba psiholog zbog šoka. Uveče kada sam pošao u policiju da podnesem prijavu, nisu mogli da povežu da je pas žrtva teškog krivičnog djela”,  kazao je Barjaktarović.

Izvor: Vijesti

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!