Nove sumnje vezane za ubicu medicinske sestre: Vukašin Vilotić ubio i rođenu majku?

“Istraga koja je pokrenuta za ubistvo medicinske sestre trebalo bi da da odgovore i o nestanku Vilotićeve majke. Sudeći po njegovom ponašanju prilikom saslušanja, sumnja se da je Vukašin umiješan i u nestanak majke Radmile 2010. godine, prenosi “Blic”

Vukašina Vilotića, koji je prekjuče u ordinaciji u Šapcu zaklao medicinsku sestru Ljubinku Popović, policija sumnjiči da je ubio i majku Radmilu, nestalu još 2010.

“Istraga koja je pokrenuta za ubistvo medicinske sestre trebalo bi da da odgovore i o nestanku Vilotićeve majke. Sudeći po njegovom ponašanju prilikom saslušanja, sumnja se da je Vukašin umiješan i u nestanak majke Radmile”, prenosi “Blic”.

Kako saznaje taj list, Vilotić se navodno ne sjeća da je ubio medicinsku sestru, ali je prilikom saslušanja detaljno opisao kako je došao do noža. Rekao je da je, dok je sjedio u hodniku ispred ordinacije, došao na ideju da ode do prodavnice i kupi nož, što je i učinio.

Postoje indicije da je Vilotić svjesno i promišljeno ubio medicinsku sestru da bi u specijalnoj zatvorskoj bolnici imao obezbijeđen smještaj i hranu i humanije uslove nego u zatvoru. Stalno se žalio na loš i nehuman tretman u zatvoru, to je uvijek isticao kada je obilazio novinare, moleći ih da pišu članke o tome.

Inače, kako saznaje “Blic”, u posljednje vrijeme je veoma teško živio, nije imao stalni izvor prihoda, niti novca za život.

Zbog toga je, kako prema nezvaničnim saznanjima “Blica”, 8. januara otišao kod svog ljekara psihijatra, gdje se liječio od 2004. godine, tražeći da ga hospitalizuje kako bi imao toplu postelju i obrok, ali i obezbijeđen besplatan prevoz sanitetom do Instituta za mentalno zdravlje u Palmotićevoj ulici u Beogradu.

“Ljekar mu je preporučio da koristi redovno terapiju, čega se, inače, on nije pridržavao. Vilotić se vratio 11. januara, a kada mu je ordinirajući ljekar rekao da će ga smjestiti na odjeljenje i sanitetom uputiti u Palmotićevu, on je to odbio i rekao da mu je bolje. Dan kasnije otišao je u Dom zdravlja i ubio medicinsku sestru”, kaže izvor “Blica” iz istrage.

Nezvanično, Vilotić nije imao nikakav mentalni, niti duševni poremećaj. On je juče saslušan pred Višim javnim tužilaštvom po krivičnoj prijavi teško ubistvo. Za to krivično djelo zaprijećena je maksimalna zatvorska kazna do 40 godina.

Porodica, rodbina, prijatelji i kolege oprostili su se juče od Ljubinke Popović, koja je sahranjena na mjesnom groblju u prigradskom šabačkom naselju Mišar.

Tuga, suze i nevjerica među Ljubinkinim kolegama.

„Još ne mogu da povjeruju da je nema – blage i posvećene porodici i poslu“, kaže njena koleginica.

Umjesto da ode na pauzu, Ljubinka je ostala u ordinaciji. Vilotić, koji je došao kod izabranog ljekara da bi dobio recept za lijekove koje mu je propisao psihijatar, ušao je u ordinaciju i kuhinjskim nožem nasrnuo na nesrećnu ženu. Ubo ju je nekoliko puta u rame, a potom i u vrat. Sječivo je presjeklo vitalni krvni sud karotidu.

Ubica je potom mirno izašao iz ordinacije, otišao do toaleta, oprao ruke i sjeo u hodnik. Kada je jedan od pacijenata provirio u ordinaciju, povikao je: „Ljudi, ovjde lipti krv, žena je zaklana!“ To je čula servirka Slobodanka Pajić, ušla u ordinaciju i zatekla Ljubinku u lokvi krvi. Iako su kolege ljekari pokušali da pomognu Ljubinki i da zaustave krvarenje, ona je ubrzo izdahnula.

Vilotić je sve vrijeme u hodniku mirno sjedio i ponavljao: “Ja sam to učinio, ja sam bolestan”.

Doktor Boris Jovanović, načelnik odjeljenja psihijatrije Opšte bolnice u Šapcu, kaže za “Blic” da ga profesionalna etika obavezuje da štiti prava pacijenata na privatnost. Prema saznanjima “Blica”, Vilotić je poslije monstruoznog ubistva, dok je sjedio u hodniku, ponavljao kako je molio doktora da ga smjesti u bolnicu jer je imao “sumanute ideje da nekoga ubije”.

“Ti navodi nijesu tačni. To odgovorno tvrdim jer nigdje nije zabilježeno da je imao sumanute ideje da nekoga ubije. On je prilično dobro procijenjen, veliki broj pregleda i kontrolnih pregleda je obavljeno i to nikada nije izgovorio”, kaže dr Jovanović.

Ideja da ljekari psihijatri pišu recepte umjesto izabranih ljekara je, kako tvrdi dr Jovanović, diskriminacija pacijenata.

“Najbolji stručnjaci će procijeniti da li je bilo smanjene uračunljivosti ili ne. O tome ne možemo sada da govorimo”, rekao je dr Jovanović.

Usmrtio djevojčicu 2004.

Uhapšeni Vilotić, kako saznaje “Blic”, 2004. godine automobilomje na pješačkom prelazu ubio djevojčicu Katarinu Andrić. Tom prilikom je njena drugarica teško povrijeđena. Poslije udesa je pobjegao s mjesta nesreće. Za ovo ubistvo je osuđen na tri godine zatvora, ali je pušten ranije.

Tabla sa imenom stradale još stoji na mjestu nesreće.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!