Uznemirujući video: Policajac u Osijeku bacio 66-godišnju ženu na beton i vezao je lisicama jer je prešla na crveno

Iako se žena sve vrijeme opire, vidljivo je da se radi o starijoj gospođi koju je policajac mogao da zadrži bez primjene brutalne sile, budući da je mnogo krupnije građe od nje. Policija je saopštila da je to bilo opravdano korištenje sile

U Ulici Hrvatske Republike, u centru Osijeka, dogodio se incident koji je šokirao građane.

Naime, policajac krupnije tjelesne građe srušio je ženu srednjeg doba na beton i vezao je lisicama jer je prešla ulicu dok je na semaforu bilo crveno svjetlo.

Na videu se vidi kako policajac pokušava da zaustavi i legitimiše gospođu, dok se ona opire i ponavlja “kako vas nije sramota”.

Policajac počinje da koristi silu kako bi spriječio da ona pobjegne.

Iako se žena sve vrijeme opire, vidljivo je da se radi o starijoj gospođi koju je policajac mogao da zadrži bez primjene brutalne sile, budući da je mnogo krupnije građe od nje, prenosi portal avaz.ba.

Policajac u jednom trenutku čak poziva pojačanje, koje uskoro i stiže na mjesto događaja.

Dan nakon što je policajac srušio i vezao lisicama 66-godišnju ženu, oglasila policija koja navodi da je to bilo opravdano korištenje sile, prenosi portal glas-slavonije.hr.

U saopštenju se, između ostalog, navodi da je protiv 66-godišnjakinje podnesena prekršajna prijava zbog prekršaja počinjenih iz Zakona o sigurnosti saobraćaja na ulicama i Zakona o ličnoj karti.

 “Snimak događaja zatražilo je Opšinsko državno odvjetništvo u Osijeku na pregled i konstatovalo da policijski službenici nijesu postupali protivpravno. Nakon analize opisanog događaja, načelnik policijske uprave upotrebu sredstava prisile ocijenio je opravdanom i zakonitom na temelju Zakona o policijskim poslovima i ovlaštenjima”, kazali su, između ostalog, u osiječkoj policiji.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!