Tigar i koza u Novosibirskom zoološkom vrtu i dalje najbolji prijatelji, ali je pitanje do kada (VIDEO)

Rostislav Šilo iz Novosibirskog zoo vrta istakao je da “postoji 80 do 85 odsto šansi da tigar pojede kozu”. Amur i Timur za sada spavaju i jedu zajedno i uživaju u igrama. Za nekoliko noći koza je čak prisilila tigra da izađe iz svog kreveta i udobno se smjestila, dok je Amur spavao na krovu pećine. Za sada Amur ne gleda na Timur kao na plijen

Prijateljstvo između trogodišnjeg tigra Amura i koze Timur u Novosibirskom zoološkom vrtu, o kojem smo nedavno pisali, i dalje traje, ali čuvari kažu da je pitanje vremena kada će koza biti pojedena.

Rostislav Šilo iz Novosibirskog zoo vrta istakao je da “postoji 80 do 85 odsto šansi da tigar pojede kozu”.

Amur i Timur za sada spavaju i jedu zajedno i uživaju u igrama.

U najnovijem snimku koji je napravio direktor safari parka Dmitri Mezentsev, vidi se Amur kako njuši hranu Timur – sijeno i povrća. Tigar je takođe lizao i igrao se komadom soli namenjenoj kopitima koze.

“Možda tigar postane vegetarijanac”, rekao je Mezentsev, prenosi portal rt.com.

Čuvari zoo vrta su u jednom momentu, strahujući za život koze, odvojili Amura od Timure, ali se odluka pokazala lošom, jer je tigar po cijelu noć urlao nakon što je privremeno izgubio druga.

“Iako rogata koza ima specijalno napravljenu kućicu, odlučila je da ostane u društvu svog opasnog drugara”, ispričali su čuvari i dodali da koza postaje preglasna kada tigar nije u blizini.

Za nekoliko noći koza je čak prisilila tigra da izađe iz svog kreveta i udobno se smjestila, dok je Amur spavao na krovu pećine.

Za sada, kažu, Amur ne gleda na Timur kao na plijen.

Šilo je rekao da prijateljstva između predatora i njihovog plijena nijesu neobična pojava.
“Imali smo slučaj supa koji je živio sa zečevima nekoliko godina. Preko zime, zec se ponekad skrivao ispod njegovog krila i tu spavao. Sjećam se i mačke koja je živjela sa pacovom. Takve stvari se dešavaju, ali pošto nijesu česte onda su uvijek interesantne”, kazao je Šilo. Rijetka veza između ove dvije životinje postala je svjetska senzacija, pa ljudi hrle u zoo vrt na ruskom dalekom istoku da vide dva neobična drugara.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!