Time: Angela Merkel ličnost godine

Glavna urednica magazina Nancy Gibbs otkrila je da je Angela prava osoba kojoj treba da se dodjeli ova titula, jer je ona žena koja upravlja dužničkom krizom u Evropi i koja je otvorila granice svoje države za stotine hiljada izbjeglica

Njemačku kancelarku Angelu Merkel magazin Time je proglasio za ličnost godine.

Glavna urednica magazina Nancy Gibbs otkrila je da je Angela prava osoba kojoj treba da se dodjeli ova titula, jer je ona žena koja upravlja dužničkom krizom u Evropi i koja je otvorila granice svoje države za stotine hiljada izbjeglica, prenosi B92.
Časopis je njoj dodijelio ovu titulu zato što je “tražila više od svoje zemlje nego što bi se većina drugih političara usudila, zbog toga što je odlučno stala protiv tiranije i za pružanje nepokolebljivog moralnog vođstva u svijetu”.

“Gledajući na izbjeglice kao na ljude koje treba spasiti, a ne kao na okupatore koje treba otjerati, ova žena je upotrijebila milosrđe kao oružje”, rekla je Nancy Gibbs u obrazloženju. 

“Možete se slagati sa njom ili ne, ali ona ne bira lak put. Lideri se testiraju samo onda kada ljudi ne žele da ih slijede”, dodala je Gibbs.

Pored Angele Merkel, u trci za nagradu za ličnost godine našli su se i Abu Bakr al-Baghdadi, lider Islamske države, “Black Lives Matter”, aktivista Caitlyn Jenner, bivši sportista i TV ličnost Travis Kalanick, izvršni direktor Ubera, Vladimir Putin, predsjednik Rusije, Hassan Rouhani, predsjednik Irana i Donald Trump, kandidat za predsjednika SAD.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!