Braća Michael i Neal Fletcher spasili bjeloglavog orla i napravili najljepši selfi prije puštanja ptice na slobodu!

Braća su bila na izletu u kanadskoj divljini kada su ugledali životinju u nevolji. Noga odraslog mužjaka bjeloglavog orla bila je zaglavljena u zamci za medvjede…

Kanađani Michael i Neal Fletcher spasili su orla tako što su ga izbavili iz zamke koju su lovci postavili u šumi. Svoj podvig snimili su video kamerom i ovjekovječili fotografijom.

Braća su bila na izletu u kanadskoj divljini kada su ugledali životinju u nevolji. Noga odraslog mužjaka bjeloglavog orla bila je zaglavljena u zamci za medvjede.

“Orao je očajnički pokušavao da se oslobodi, ali je zamka bila čvrsto stegnuta. Tada smo znali da moramo nešto da uradimo”, napisao je Neal Fletcher na svom Facebook profilu.

Kako prenosi portal klix.ba, braća su kazala da je ptica bila veoma nervozna pa su morali da joj prekriju oči jaknom kako bi je smirili. Orao je odlučio da se “zahvali” svojim spasiocima tako što im je “dozvolio” da naprave fotografiju koja će ih zauvijek podsjećati na taj trenutak.

Nakon selfija braća su pustila pticu da odleti.

Inače, bjeloglavi orao nalazi se na grbu SAD-a i na spisku je zaštićenih vrsta. Dužina tijela ove ptice grabljivice nerijetko dostiže 90 centimetara, uz raspon krila do dva i po metra.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!