Video: Sibirskom tigru doveli jarca za večeru, oni postali nerazdvojni prijatelji

“Jarac se nije plašio tigra i ušao je u njegovo sklonište te legao. Bili smo iznenađeni. Naši tigrovi dobijaju živi plijen dva puta sedmično i Amur vrlo dobro zna kako da ulovi jarca ili zeca. Ali kada je prišao jarcu, stao je i odlučio da ga neće pojesti”, rekao je čuvar iz parka

Čuvari u sibirskom zoološkom vrtu ubacili su jarca u kavez s tigrom, misleći da će mu biti slasan obrok, a desilo se nešto sasvim neočekivano. Naime, tigar i jarac su postali najbolji prijatelji.

Kako prenosi fokus.ba, čuvari parka ostavili su jarca u prostoru gdje boravi tigar, što je inače uobičajena procedura koja se dešava dva puta sedmično, kada tigrovi dobijaju “žive obroke”.

Izgleda da ovog jarca niko nije naučio da bi trebalo da se plaši tigrova, a tigar je svom novom cimeru dao i krevet, dok je on spavao na krovu svoje kuće.

Jarac se nije plašio tigra i ušao je u njegovo sklonište te legao. Bili smo iznenađeni. Naši tigrovi dobijaju živi plijen dva puta sedmično i Amur vrlo dobro zna kako da ulovi jarca ili zeca. Ali kada je prišao jarcu, stao je i odlučio da ga neće pojesti”, rekao je čuvar iz parka.

Zbog njegove hrabrosti, jarcu su dali ime Timur što znači čelični.

“Mislimo da jarac nikada nije prišao tigru i ne zna da bi ga se trebao plašiti. Tako ga je izbacio iz njegove kuće i tu je već četvrtu noć”, priča čuvar.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!