“Er Srbija” do juna 2016. uspostavlja letove do Njujorka

“Letovi će se obavljati pet puta nedjeljno”, najavio je generalni direktor srpske nacionalne avio-kompanije Dane Kondić. On je, zbog letova u SAD, najavio da će biti nabavljen prvi širokotrupni avion “erbas A330-200” putem lizinga

“Er Srbija” će do juna 2016. godine uspostaviti letove do Njujorka, koji će se obavljati pet puta nedjeljno, najavio je generalni direktor srpske nacionalne avio-kompanije Dane Kondić.

Zbog letova u SAD, Kondić je najavio da će biti nabavljen prvi širokotrupni avion “erbas A330-200” putem lizinga.

Kondić je na konferenciji za novinare povodom dvogodišnjice rada te kompanije kazao da su se građani Srbije uželjeli direktnih letova do SAD, s obzirom na to da će to biti prva direktna linija između Srbije i SAD poslije 24 godine.

Ti letovi će, prenosi portal novosti.rs, pojačati ulogu beogradskog aerodroma kao vodećeg čvorišta za region Balkana, a prema posljednjim istraživanjima, oko 200.000 stanovnika srpskog porijekla živi u SAD, uključujući Njujork i Čikago, gdje živi najveći broj srpske dijaspore u toj zemlji.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao da snovi da se iz Srbije leti za SAD i Njujork postaju stvarnost.

“Potrebno je obezbijediti sve neophodne performanse na aerodromu Nikola Tesla kako bi letovi mogli da se obavljaju pet puta nedeljno”, kazao je Vučić.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!