Utvrđen identitet 34 aktera nereda, među njima i sinovac Andrije Mandića (VIDEO)

Osnovnom tužilaštvu u Podgorici su predati zahtjevi za dodatnu istragu i utvrđivanje pojedinačne odgovornosti svih lica koje je policija prepoznala kao učesnike nasilja. Policijski eksperti i dalje intenzivno sklapaju sliku dešavanja i tragaju za odgovorom: ko je planirao i ko je započeo napad na policiju? Dio organizatora okupljanja je već pod istragom

Uprava policije je, prema saznanjima Pobjede, do sada identifikovala 34 osobe koje se, na osnovu pregledanih snimaka, sumnjiče da su u noći 24. oktobra ispred zgrade parlamenta učestvovale u napadu na policijski kordon ili su kasnije bile vinovnici napada na objekte u gradu i zgradu Televizije Pink M.

Među identifikovanim licima je, kako prenosi portalanalitika.me, i Danilo Mandić, sinovac Andrije Mandića, jednog od lidera Demokratskog fronta. Osnovnom tužilaštvu u Podgorici su predati zahtjevi za dodatnu istragu i utvrđivanje pojedinačne odgovornosti svih lica koje je policija prepoznala kao učesnike nasilja. Policijski eksperti i dalje intenzivno sklapaju sliku dešavanja i tragaju za odgovorom: ko je planirao i ko je započeo napad na policiju? Dio organizatora okupljanja je već pod istragom.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković je u srijedu dostavio predsjedniku Skupštine Crne Gore Ranku Krivokapiću činjenični osnov, neophodan da bi parlament odlučio hoće li skinuti imunitet za pokretanje krivičnog gonjenja poslanika Andrije Mandića, Slavena Radunovića i Milana Kneževića. Mandić i Radunović se sumnjiče za krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu državnog uređenja u noći 24. oktobra, a Knežević za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti nekoliko dana ranije, kada je uklanjano šatorsko naselje na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog. O njihovom imunitetu će se odlučivati danas na Administrativnom odboru.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!